Last news in Fakti

17 Април, 2022 21:28 1 059 0

Рейнджърс си отмъсти на Селтик

  • old firm-
  • рейнджърс-
  • селтик-
  • купа на шотландия

"Сините" ще играят срещу Хартс на финала за Купата на Шотландия

Рейнджърс си отмъсти на Селтик - 1
Снимка: Twitter

Рейнджърс спечели "Old Firm" дербито срещу Селтик в среща от полуфиналите за Купата на Шотландия. Тимът на Джовани ван Бронкхорст победи с 2:1, правейки пълен обрат в мача след продължения. Автогол на защитника на "детелините" Карл Старфелт в 114-ата минута донесе успеха на "сините".

Рейнджърс ще играе срещу Хартс на финала, като с оглед очертаващия се триумф на Селтик в първенството, за протестантската част на Глазгоу спечелването на Купата ще се явява утеха.

Двубоят завърши 1:1 в редовното време, след като двата отбора си размениха по един гол през второто полувреме. Грег Тейлър откри за "детелините" в 64-ата минута, а Скот Арфийлд изравни в 78-ата минута.

Дербито бе изпълнено с остри влизания, грешки и много напрежение. Въпреки че игра продължения срещу Брага в Лига Европа в четвъртък, тимът на Ван Бронкхорст изглеждаше свеж и имаше предимство в началото. Джо Арибо имаше две възможности да открие резултата, но ударите му с глава не намериха целта. Джон Лундстрам пък нацели гредата.

След почивката Селтик взе инициативата и поведе, след като бързо изпълнение на фал изненада защитата на съперника, а Тейлър откри резултата. "Детелините" можеха да водят и с два гола, ако ударът отблизо на Камерън Картър-Викърс не беше отишъл в гредата.

Рейнджърс стигна до изравняване 12 минути преди края, след като Арфийлд се възползва от центриране на Таверние. От този момент "сините" доминираха. Джо Харт отрази удари на Таверние и Сакала в продълженията, но нямаше какво да направи в 114-ата минута, когато Старфелт отклони топката в мрежата.

Освен че се класираха на финала за Купата на Шотландия, "сините" си отмъстиха на Селтик за загубата, която "детелините" им нанесоха преди две седмици. Тогава в мач за първенство Селтик победи с 2:1 на терена на Рейнджърс.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА