Last news in Fakti

21 Април, 2022 19:12 1 703 4

Григор Димитров е на осминафиналите в Барселона след двудневна битка с Федерико Кория

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • федерико кория

Хасковлията се наложи над аржентинеца с 4:6, 6:3, 6:4 и чака победителя от срещата между Стефанос Циципас и Иля Ивашка

Григор Димитров е на осминафиналите в Барселона след двудневна битка с Федерико Кория - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров успя да се класира за осминафиналите на турнира по тенис в Барселона след двудневна битка с Федерико Кория. Хасковлията се наложи над аржентинеца с 4:6, 6:3, 6:4 и чака победителя от срещата между Стефанос Циципас и Иля Ивашка.

В доиграването днес условията бяха много тежки, като освен дъжд, имаше и силен вятър.

Григор започна с отличен сервис, но след това Кория дръпна с 30:15. Отлична игра на българина доведе до гейм-бол в негова полза, но грешка от форхенд доведе до 40:40. Григор намери линията с предната страна на ракетата и си заслужи преимущество, след което с още един форхенд свърши работата за авантаж, а аржентинецът избяга от бекхенда си и прати топката в мрежата в следващата размяна - 5:3.

Аржентинецът подаваше, за да остане в срещата. Гришо поведе с 30:15. Кория обаче подобри играта си, а се възползва и от грешка на Григор, за да стигне до 4:5.

Двамата размениха по една точка в десетия гейм. Последва дълго разиграване, при което Кория прати топката в аут за 30:15. Непредизвикана грешка от бекхенд на Димитров обаче направи 30:30, но с бекхенд по правата хасковлията стигна до мачбол. С отлична атака сервис-мрежа Димитров стигна до победата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Загрижен

    3 9 Отговор
    Еххх, Грегое, Грегое, колко бой те чака от циципас... Чак весело ми става... Що не се отказва вече? Дрът е, а иска да е вечната надежда и изненада. Поне български език да беше научил...

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Сесесере !

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Загрижен":

    Комуне
  • 3 безпартиен

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Загрижен":

    Григор е постигнал сам това,което много други с държавни средства не са!Винаги е излизал с българското знаме!А такива коментатори може и да не са играли дори "народна топка" в час по физическо възпитание в училище!Уважение за единствения успешен спортист на България сега!

    Коментиран от #4

  • 4 Мунчо

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "безпартиен":

    Може и да е излизал понякога с български флаг, но винаги КАТЕГОРИЧНО е отказвал да играе за България!