23 Април, 2022 17:30 2 186 1

Роналдо с поредно историческо постижение

  • кристиано роналдо-
  • арсенал-
  • манчестър юнайтед-
  • футбол-
  • висша лига-
  • ла лига

Стана първият футболист, отбелязвал по сто или повече гола в Премиър лийг и Ла Лига

Роналдо с поредно историческо постижение - 1
Снимка: БГНЕС

Кристиано Роналдо стана първият футболист, отбелязвал по сто или повече гола в Премиър лийг и Ла Лига. Португалецът се разписа днес във вратата на Арсенал, намалявайки преднината на „топчиите“ в дербито на „Емиратс“. Това бе гол №100 за него във Висшата лига. Роналдо отбеляза 86 от тези попадения по време на първия си престой в Манчестър Юнайтед. В Ла Лига „седмицата“ има цели 311 гола с екипа на Реал Мадрид.

Към тази впечатляваща статистика може да се добави и фактът, че Роналдо има сто или повече гола и в Шампионската лига (140), както и с екипа на националния отбор на Португалия (115).

Кристиано е 33-тия играч, който достига престижната граница от 100 гола във Висшата лига на Англия.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CR7 е машина

    0 0 Отговор
    Роналдо отбеляза 84 ‼️ от тези попадения по време на първия си престой в Манчестър Юнайтед, а не 86 ‼️... И след като отбелязвате фактът, че Роналдо има сто или повече гола и в Шампионската лига, както и с екипа на националния отбор на Португалия - можеше да отбележите и това, че е вкарал над сто гола и с екипа на Ювентус (101), които са вкарани във всички турнири, а не само в Серия А, разбира се ... Но все пак можеше да го споменете в статията.