Last news in Fakti

23 Април, 2022 18:05 1 639 5

Шави: Трябва да сме наясно, че сме в ерата след Меси, който сам печелеше мачове

  • шави ернандес-
  • лионел меси-
  • барселона-
  • ла лига

Трябва да знаем как да се измъкваме от високата преса, защото те ще я прилагат

Шави: Трябва да сме наясно, че сме в ерата след Меси, който сам печелеше мачове - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Барселона Шави Ернандес коментира предстоящия мач с Райо Валекано и призна, че неговият отбор се нуждае от търпение, за да се бори отново за спечелването на трофеи.

"Истината е, че утре имаме златна възможност да се установим на втората позиция и да играем по-добре, отколкото в последните ни няколко домакинства. Райо имат характер и пресират. Андони Ираола е много добър и смел треньор, който е от моето поколение. Трябва да знаем как да се измъкваме от високата преса, защото те ще я прилагат. Трябва да покажем характер и да се опитаме да се възползваме от първите ни възможности за гол. Нужно е да опитаме да си гарантираме участието в Шампионската лига и да се борим за второто място.

През този сезон имаше всякакви моменти. Победата с 4:0 на "Бернабеу" беше научна фантастика. Имаше също така ужасни ситуации като множеството случаи на коронавирус в клуба. Трябва да разберем, че сме в ерата след Меси. Той сам печелеше мачове. Необходимо е да имаме голямо търпение. Аз съм първият, който се вълнуваше за спечелване на трофеи, но не ни се получи. Трябва да се подсилим за следващия сезон и да подобрим стила ни на игра, но също така е нужно да бъдем реалисти. Ние сме в ерата след Меси и не ни е лесно. Този отбор има вяра, характер и похвално отношение. Трябва да продължим да вярваме, но и да бъдем реалисти. През следващия сезон е необходимо да се опитаме да спечелим трофеи, но имайки търпение.

Жоан Лапорта продължава да си мисли, че титлата е възможна, а Дани Алвеш казва, че Мадрид имат късмет, че сме се съвзели късно. Аз съм позитивен, но президентът ме превъзхожда в това отношение. Реално титлата все още не е загубена, но нека бъдем реалисти. Що се отнася до казаното от Алвеш, никога няма да разберем. Но, гледайки числата, ние се съревноваваме с Мадрид, откакто дойдох в отбора. Но трябва да продължим, това е нашата реалност. Догодина, ако е възможно, ще се опитаме да спечелим трофеи. Алвеш може да е прав или пък не. Гледайки класирането от ноември насам, изоставаме само с една-две точки от Мадрид, но това не е реално. Класирането е цялостно и Мадрид са на върха заслужено. Ние се състезавахме възможно най-добре, защото от девети станахме втори", заяви Шави на днешната си пресконференция.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПИ Z ДА

    2 0 Отговор
    Винаги е добре да знаеш когато си наран.
  • 2 Меси Дузпата

    4 2 Отговор
    Дузпа, Хайде! Как тъй леко я бил? (леко я бил) Дузпа, Хайде! Как тъй леко я бил? (леко я бил). С очи видя и Росен, ха по една, по една е бил. Чичака, върни се, абе Хектор ти имаш кал! Госпожо, която във Волга я возил! Дузпа, Хайде! Как тъй леко я бил? (леко я бил) Дузпа, Хайде! Как тъй леко я бил? (леко я бил). Чакай, коя е тая? Ето го Тери, я пък тоя дузпа не е бил! Дузпа, Хайде! Как тъй леко я бил? (леко я бил) Дузпа, Хайде! Как тъй леко я бил? (леко я бил).
  • 3 Данчо

    8 2 Отговор
    Еееех, Шави, Шави…. ако не бяхте ти и Иниеста….никой нямаше и да знае кой е Меси!
  • 4 Факт

    1 1 Отговор
    Оооо не пич съвсем бъркаш филма...проблема е че след Ерата на Теб и Иниеста които носехте Барселона на раменете си...а Меси обираш лаврите на ваш гръб...всички Златни топки които спечели меси трябваше да бъдат на вас двамата а вместо това ги подаряваха на онзи който беше някой благодарение на вас..защото в момента в който вие с Иниеста напуснахте Барселона.. от този ден нататък Меси ..тотално се изгуби като играч..доказа го и престоят му в ПСЖ...че той сам по себе си е...просто една НУЛА...така че не липсата на меси е проблема на Барселона а липсата на гениите Шави-Ти и Иниеста ....ако намериш заместители на вас двамата Барселона пак ще е същата само че играчи като вас двамата рядко се раждат...повечето са такива като Меси ...играчи които обират овациите за сметка на 2-3-ма играчи като вас които ги носят на ръцете си ..а на тях дават наградите ..така че господин Шави..ако ви нямаше вас с Иниеста в Барселона...а беше само Меси..щеше са сте си същият отбор като сега .че и по зле...и Меси щеше са види златна топка ама не в този живот...футболист който може да играе само в един отбор не е футболист...явно там в този отбор има други велики играчи които го носят на раменете си...а не че той е голям футболист.. така че Меси не ви е никакви оправдание ...просто в Барселона вече ги няма Теб ,Иниеста ..Роналдиньо ..величията които правеха Барселона да е Барселона ..дори.Спокойно мога да кажа че ако от УЕФА и ФИФА имат съвест ..трябва да му вземат всички Златни т
  • 5 Факт

    1 1 Отговор
    Така че господин Шави в Барселона имаше ера когато Барселона беше уникална но тя се казва Ерата на Шави,Иниеста и Роналдиньо,....Меси беше просто подлото човече което ви отнемаше това което трябваше да бъде дадено на вас ..и то напълно заслужено
    ..а не подло подарено на Меси...да не говорим че последните му 4 златни топки дори и самият той не знаеше за какво му ги дадоха...но така е когато "парите говорят"..вместо качествата...