23 Април, 2022 11:18 1 022 1

Барселона отново има проблем със заплатите

  • усман дембеле-
  • барселона-
  • ла лига-
  • заплати

Барса вече беше единственият клуб, който имаше отрицателен баланс миналия март, точно след затварянето на зимния пазар

Барселона отново има проблем със заплатите - 1
Снимка: БГНЕС

В края на април се очаква Ла Лига да оповести публично новите лимити за заплати за първодивизионните и втородивизионните отбори в Испания. Барселона обаче отново има проблем с възнагражденията.

Барса вече беше единственият клуб, който имаше отрицателен баланс миналия март, точно след затварянето на зимния пазар. Тогава стойността му беше 144,. 353 милиона евро, а сега е дори още по-зле. Причините за това са, че не бе подновен договора на Дембеле, никой друг играч не е намалил заплатата си, а отборът бе елиминиран и от европейските клубни турнири, които носят стабилни доходи.

Ситуацията е толкова сериозна, че ако каталунците искат да подпишат с играч, който струва 20 милиона евро, ще трябва да намали 80 милиона от текущата сметка за заплати, за да може да го регистрира. С други думи - почти невъзможна задача.

Въпреки всичко в Барса са оптимисти за решаването на проблема. Най-възможният вариант е присъединяването към споразумението със CVC, което може да донесе около 270 милиона евро на клуба.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро Канадеца

    4 0 Отговор
    Аз мога да платя заплатите на Барселона, не е никакъв проблем. Ще взема парите от работещите българи и готово играчите на Барселона ще бъдат доволни от големите суми. След това мисля да купя Челси защото ми е мъчно че нямат собственик и отново ще ги направя шампиони.