Last news in Fakti

25 Април, 2022 11:35 1 864 7

Хамилтън: Сигурно е, че съм извън битката за титлата

  • люис хамилтън-
  • имола-
  • гран при на емилия-романя-
  • формула 1

"Няма какво да направя по този въпрос, но мога да работя здраво", допълни към признанието си пилотът на Мерцедес

Хамилтън: Сигурно е, че съм извън битката за титлата - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Макс Верстапен и Люис Хамилтън, които се бориха за титлата във Формула 1 до финалната права на последното състезания през миналия сезон, изпитаха коренно противоположни емоции в неделното Гран при на Емилия Романя.

Нидерландецът спечели първата за сезона надпревара в Европа, докато Хамилтън беше затворен с обиколка от съперника си и остана в дъното на колоната на мократа писта "Имола".

"Прекрасна неделя", каза по радиото на своя екип в Ред Бул Верстапен.

Актуалният световен шампион си тръгва от Италия с максималните 34 точки, след като взе 8 за първата си позиция в съботното спринтово състезание, 25 за днешната си победа и още една точка за най-бързата обиколка за деня.

"Винаги е трудно да постигнеш подобно нещо. Но ние се целехме точно в това. С такова време никога не знаеш какво ще се случи, но мисля, че всички в отбора си свършиха работата прекрасно и напълно заслужено взехме първо и второ място (със Серхио Перес", каза Верстапен.

Победата е втора за холандеца от началото на сезона и го изкачи на второ място в генералното класиране зад лидера Шарл Льоклер. Пилотът на Ферари финишира шести.

Много по-минорно бе настроението на Хамилтън. Седемкратният световен шампион завърши на 13-о място и призна, че с този болид на Мерцедес не може да се бори за титлата.

"Аз съм извън битката за титлата, това е сигурно. Няма какво да направя по този въпрос, но мога да работя здраво, за да опитам някак да се върна в правия път", заяви британският пилот.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    21 7 Отговор
    Добре че е Ръсел, че и той ако караше като теб, Магарцедес щяхте да сте на 5 място при конструкторите!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Макс

    18 6 Отговор
    Хамилтон може да кара само с кола извън правилата.
  • 4 Стефан

    19 7 Отговор
    Не само това че си извън битката ами вече си втори пилот и спри за Бога да мрънкаш, видя се че всичките ти титли са от по добрата кола на Мерцедес.

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    12 5 Отговор

    До коментар #4 от "Стефан":

    Не само от по-добрата кола , а от мачкане на съотборника ! Единствен Розберг успя въпреки отбора да се пребори и знаеше , че трябва да се махне веднага , щото следващата година от отбора щяха да му разкажат играта от проблеми !
  • 6 Зевзек

    3 3 Отговор
    Уууу...
  • 7 реалистично

    5 5 Отговор
    Имам респект към постиженията на Хамилтън,но качествата му на пилот са ......хм.....нека кажем спорни ! Далеч е от легендите на Ф1, уви!!!