Last news in Fakti

25 Април, 2022 18:55 1 508 2

Тенис чудото Алкарас коментира успехите си

  • карлос алкарас

„Постигнах целта си с влизането в топ 10, а сега искам да продължа да се развивам като тенисист“, каза испанският младок

Тенис чудото Алкарас коментира успехите си - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Испанският тенисист Карлос Алкарас не планира да забавя темпото след победата си на турнира на червени кортове в испанския град Барселона с награден фонд 2,8 милиона долара. 18-годишният Алкарас влезе в топ 10 в световната ранглиста за първи път в кариерата си и заяви, че е изненадан колко бързо се е изкачил в класацията.

Испанецът се справи с Пабло Кареньо Буста (Испания) с 6:3, 6:2 на финала за 66 минути и спечели четвърта титла при мъжете.

„Не мислех, че ще достигна до този етап още като 18-годишен. За първи път влизам в топ 10 и това наистина значи много за мен“, коментира Карлос Алкарас.

„За мен това е сбъдната мечта и нещо, за което се боря още от детска възраст. Работя сериозно всеки ден, за да съм тук и да имам шанс да печеля титли, побеждавайки топ играчите в света, но не съм си представял, че ще успея на тази възраст“, добави Алкарас.

Той се изкачи до първите 10 места в света на същата дата и след успех в същия турнир подобно на Рафаел Надал през 2005 година.

„Това е просто съвпадение. Концентриран съм върху моята игра“, каза кратко младият испанец.

Той вече очаква Откритото първенство на Франция. „Играя добре и ще имам шансове в Париж. Постигнах целта си с влизането в топ 10, а сега искам да продължа да се развивам като тенисист, да напредвам всеки ден, да печеля нови титли и да се изкачвам в ранглистата“, добави Карлос Алкарас.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.