Last news in Fakti

26 Април, 2022 22:20 2 932 4

Най-после добра новина за Джокович

  • новак джокович-
  • уимбълдън-
  • джокович-
  • ноле

Световният номер 1 пропусна доста и то важни турнири от началото на сезона

Най-после добра новина за Джокович - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Главният изпълнителен директор на „Уимбълдън“ - Сали Болтън, обяви, че световният номер 1 Новак Джокович ще може да вземе участие в надпреварата от Големия шлем, въпреки отказа си да се ваксинира.

Сръбският тенисист пропусна Откритото първенство на Австралия през януари тази година именно заради ваксинационния му COVID-19 статут.

Освен това Новак Джокович беше принуден да се оттегли от турнирите в „Индиън Уелс“ и Маями, тъй като американските центрове за контрол и превенция на заболяванията не допуснаха сърбина да влезе в страната.

„Установените изисквания не включват задължителна ваксинация. Това няма да бъде условие за участие в „Уимбълдън“ тази година“, сподели Сали Болтън.

Турнирът в Лондон ще се проведе от 27 юни до 10 юли 2022 година. На 20 април организаторите отказаха на руски и беларуски тенисисти да участват в надпреварата заради военната инвазия в Украйна.

Новината за Ноле е една от малкото добри напоследък, след като той пропусна важни турнири, споменати по-горе, а освен това в тези, в които игра, не се представи никак убедително.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 11 Отговор
    Тоя шут до последно чака, да види, с коя ваксина, зад коя железна завеса ще има достъп.
  • 2 Дилдо

    2 4 Отговор
    Джокович няма да види титла.
  • 3 Ноле,

    2 1 Отговор
    приключвай кариерата и си харчи стотиците милиони.
    Ясно е, че западните джендъри няма да ти дадат повече шанса да вземеш шлема и олимпийската в една година.
    Без теб и руснаците турнира в Уимбълдън ще е повече турнирче.
  • 4 Знайко

    2 0 Отговор
    Давай, Ноле, мачка йййй!!!
    Ти си по-българин от много българи! Обичаме те!