Last news in Fakti

13 Април, 2022 14:15 3 087 2

Новак Джокович: Разпаднах се и не можех да ходя

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт

Сърбинът призна, че отсъствието му от повечето турнири е било „трудно, от психическа и емоционална гледна точка“

Новак Джокович: Разпаднах се и не можех да ходя - 1
Снимка: БГНЕС

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович загуби първия си мач на корта след близо 2-месечно отсъствие. Сърбинът отстъпи на испанеца Алехандро Давидович Фокина с 1:2 сета [3:6, 7:6 (5), 1:6] в двубой от 1/16-финалите на турнира от сериите „Мастър“ на червени кортове в Монте Карло.

Джокович не беше в най-оптималната си форма, а след поражението той разкри за своите проблеми и призна превъзходството на опонента си.

„Опирах се на въжетата през целия мач. Постоянно бях в догонваща позиция в резултата. Не ми хареса как се чувствах физически в третия сет. Просто ми свършиха силите, не успях да остана в разиграванията с него. Ако не можеш да останеш в разиграване, да не усещаш краката си на клей, това е мисия невъзможна“, каза след срещата Джокера, чието единствено участие през 2022 дойде в Дубай през февруари, където изигра три мача.

Сърбинът призна, че отсъствието му от повечето турнири е било „трудно, от психическа и емоционална гледна точка“, но сподели, че „продължава напред“ преди завръщането си в надпреварата, която спечели през 2013 и 2015.

„Винаги вярвах, че мога да се завърна и да спечеля мача, и останах в играта независимо от факта, че много неща бяха срещу мен по отношение на това как се чувствах на корта. Физически бях твърде далеч от най-доброто от състояние. Разбира се, че при този тип условия и обстоятелства, тогава трябва да работиш два пъти повече от нормалното. Очаквах този мач да бъде наистина тежък, физическа битка, и точно това и стана. За съжаление, не успях да продължа напред и седмицата ми приключва тук“, коментира още той.

За първи път Джокович загуби откриващия си мач на турнир от поражението от Мартин Клижан в Барселона преди четири години. Той не е минавал отвъд четвъртфиналите в Монте Карло от 2015-а насам.

„Знаех преди няколко дни, когато говорих пред Вас, че ще отнеме известно време за мен да се почувствам във върхова форма на клея. Това историческо погледнато винаги е бил случаят при мен. Никога не съм играл силно в откриващите турнири от сезона на червено. Но е окей. Така стоят нещата. Трябва да приема загубата и да продължа да работя“, завърши номер 1 в света.

Давидович Фокина, четвъртфиналист в Монте Карло при дебюта си миналата година, ще играе с Давид Гофен или Дан Еванс за място в последните осем.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутафчийски

    4 12 Отговор
    Щото не се ваксинира.Пада му се!
  • 2 Дилдо

    3 4 Отговор
    Джокович няма да види титла.