Last news in Fakti

9 Май, 2022 12:14 1 849 2

Провъзгласиха Карлос Алкарас за крал на Испания

  • карлос алкарас-
  • александър зверев-
  • тенис-
  • тенис на корт

"Марсианецът Алкарас стана господар на червения корт в Мадрид“, написа столичният „Марка“

Провъзгласиха Карлос Алкарас за крал на Испания - 1
Снимка: БГНЕС

Карлос Алкарас победи шампиона от миналата година Александър Зверев и спечели титлата на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. Триумфът му подлуди испанската публика, а последните му 3 мача, в които той отнесе последователно Надал, Джокович и Зверев, бяха наблюдавани от ложата от краля на Испания Фелипе V.

„Марсианецът Алкарас стана господар на червения корт в Мадрид“, написа столичният „Марка“, а “АС“ прибягна до кралска титла: „Карлос Пети Испански“.

19-годишният Карлос Алкарас затвърди невероятното си представяне от началото на сезона, като на финала за около 61 минути се разправи със защитаващия титлата си германец Александър Зверев в два сета - 6:3, 6:1. В предишните 2 кръга той чувстваше последиците от контузия на десния глезен, получена малко след първия сет срещу Надал в петък.

"За мен това е много специален турнир. Още от 7-8-годишен идвам, за да гледам на живо и това, че спечелих означава много. Нямам думи, с които да изразя какво чувствам. Благодаря ти, Мадрид!", заяви Алкарас след двубоя.

Предните си два мача той спечели в три сета – вчера за над 3 часа и половина срещу трикратния победител и номер 1 в света Новак Джокович, а на четвъртфиналите елиминира своя идол и петкратен шампион Рафаел Надал.

За испанеца това е втора титла от "Мастърс" 1000 за сезона след Маями през март и общо четвърта за годината. Преди година той беше номер 120 в света, а от днес заема шестата позиция в ранглистата на АТП.

След 61-минутна победа 19-годишният тенисист е вторият най-млад играч, спечелил две титли от АТП "Мастърс" 1000. Рафаел Надал грабна трофеите в Монте Карло и Рим през 2005-а, когато беше на 18 години.

Алкарас е първият играч, който елиминира Надал и Джокович на един и същи турнир на клей. Той е първият след Давид Налбандян в Мадрид през 2007-а, който побеждава трима от топ 4 в света на турнир от "Мастърс" 1000. Налбандян победи Джокович, Надал и Роджър Федерер в испанската столица, когато турнирът се игра на твърда настилка.

"Карлос ти си най-добрият играч в момента. Играеш страхотно, сигурен съм, че ще станеш номер 1 в света и ще спечелиш този турнир още много пъти. Нещата за мен не се получиха добре, но това е спорт. Благодаря за подкрепата! Това е любимият ми турнир, обичам да се връщам тук. Макар че загубих лошо днес, това е любимият ми корт", каза Зверев след мача и се извини на публиката за лошото си представяне на финала.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дилдо

    3 1 Отговор
    Испанските тенисисти са над всички в света на тениса.
  • 2 Настопроценти

    0 0 Отговор
    Крал Фелипе е 6-ти,а не 5-ти.