Last news in Fakti

13 Май, 2022 11:20 1 114 5

Спортният министър отговори за Левски, ЦСКА и БФС

  • радостин василев-
  • футбол-
  • цска-
  • левски-
  • бфс-
  • конгрес-
  • министър на спорта

Тази година се очертава да бъде годината на реформите както в Българския спортен тотализатор, така и в българския спорт

Спортният министър отговори за Левски, ЦСКА и БФС - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев говори по актуалните теми в спорта. Той бе гост на 65-ата годишнина на Спортния тотализатор и взе отношение и по горещите теми във футбола.

„Тази година се очертава да бъде годината на реформите както в Българския спортен тотализатор, така и в българския спорт. Поставил съм цели пред ръководството на тотализатора и в техен интересен е да ги изпълнят. Основната е да печели добре, защото това е основата за бюджета ни за спорт и култура. Тази година предстоят законодателни изменения в закона за хазарта и промяна в централната компютърна система. Предстои и модернизация в игрите и инвестиции, които да доведат печалбата догодина да е по-голяма. Това е много важно предприятие за държавата. Всява стабилност и прозрачност. Това трябва да се задържи. Необходимо е да се управлява модерно“, заяви Василев.

„Няма сблъсък за президентския пост в БФС. Конгресът ще бъде само за приемане за бюджет. Поканили сме много хора. Не мога да взема позиция. Не ме е поканил Борислав Михайлов. Ще бъда на финала в неделя. Нямам предпочитания. Нека да победи по-добрия отбор. Видях, че ЦСКА и Лудогорец са ни уважили, очаквам и гости от Левски. Отдавна не съм привърженик“, добави още той.

„Приключихме с обжалването на Гошо Гинчев и Христо Йовов. Не са в ръководството на Спортния тотализатор. Много е важно да отбележим следното. Ние на ЦСКА пари не даваме. Даваме им само възможност сами да си построят стадиона. Към настоящия момент държавата и ММС не могат да дават пари на футболни отбори за стадиони. Стадионът на Левски е на областната управа. Говорил съм с Левски. Като има пари за всички стадиони, ще има и за тях. Тези два казуса не следва да се представят като едно”, каза министърът.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абе

    8 9 Отговор
    министър радоцигането какво усяп да открадне за 6 месеа от спорта?
  • 2 Иеее еее

    4 6 Отговор
    Тоя съвсем ни взе за канарчета! Пари не давал, а държавна собственост и активи дава! А какво значи собственост на областна управа, бре юноша бледен!!??? Нали си адвокат - значи ДЪРЖАВНА собственост!! Наглостта ти е безмерна!!!! Другите мълчат защото ДЪРЖАВАТА им наля пари - Локо - пд; Ботев - пд; Лудогорец, ЦСКА, явно левскарите трябва да се обединят с варненци - черноморци, спартаклии и да спретнат един мноого мирен поход пред МС!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Даа дааа

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Иеее еее":

    Това ще е година на рИформи ползу ЦСКА! Стадион , нов шеф на БСФС отявлен цесекар с екип още по отявлени цесекари и т.н. и т.н.
  • 4 Мафия

    6 6 Отговор
    Частният Министърът на Г Ганчев пак се е изходил. България е единствената страна в света в която един човек си има министър.
  • 5 кУмУнист

    6 6 Отговор
    Не на литекс пари за строежа на стадиона няма да давате, само ще упростите 20 30 млн задължения и ще им дадете безвъзмездно стадиона на концесия за 50 години, иначе пари не. Нямал да има пристрастия за мача, вервайте му, само дето е бил адвокат на цнда, фен е на цнда и от както е министър, единствените на които не прави проблеми и които са облагодетелствани от него са цнда, иначе е безпристрастен.