25 Май, 2022 13:36 735 0

Елитът на световния тенис идва в София в края на септември

  • софия оупън-
  • sofia open-
  • тенис-
  • тенис на корт

Sofia Open 2022 ще се проведе от 25 септември до 2 октомври в „Арена Армеец“

Елитът на световния тенис идва в София в края на септември - 1
Снимка: БГНЕС

Sofia Open 2022 ще се проведе от 25 септември до 2 октомври в „Арена Армеец“. Елитът на световния тенис ще дойде отново в България за седмото издание на турнира от сериите ATP 250 в София, съобщиха организаторите на турнира. Новината е, че българската публика отново ще е в залата.

През 2020 година България бе сред малкото държави в света, които проведоха надпревара от тура след прекъсването на сезона заради пандемията. През 2021-ва престижната традиция за страната ни продължи с тенис на най-високо ниво, но на феновете не бе разрешено да присъстват на спортни мероприятия и да се насладят на живо на шоуто на големите в тениса. Звезди и публика ще имат шанс да бъдат отново заедно за най-големия тенис турнир, провеждан у нас.

"Щастливи сме да обявим официално, че през 2022 г. ще се насладим на седмото поредно издание на Sofia Open. В България отново ще пристигнат едни от най-добрите тенисисти в света, които ще се борят за титлата в София. Най-хубавото е, че прекрасната българска публика ще може отново да се докосне до магията им на живо. Ще бъде голямо удоволствие да приветстваме феновете отново в залата за Sofia Open 2022", заяви Кей Годкхинди – турнирен директор на Sofia Open.

„Благодарение на съвместните ни усилия с нашите партньори от Българската федерация по тенис турнирът в София се превърна в едно от най-очакваните спортни събития в България и в международен план. През изминалите години Sofia Open изгради солидна репутация, привличайки едни от най-силните тенисисти в света. Доказателство са предишни шампиони в София като Роберто Баутиста Агут, Григор Димитров, Даниил Медведев и Яник Синер.

Благодарение на Sofia Open България отново ще бъде важна тема в света на тениса с милиони зрители по всички краища на света, наслаждаващи се на шоуто през 2022 г. Това ще бъде страхотна реклама на красивата България“, добави Кей Годкхинди.

"Превърнахме турнира в София в традиция в календара на ATP. В света на тениса Sofia Open вече е марка. Но това не е само спортно събитие, гледано по целия свят. Това е и висококачествен продукт с огромен икономически ефект, който ние, организаторите от българска страна, развиваме и налагаме. Sofia Open е мащабна позитивна реклама на България и нашата столица. Международната телевизионна аудитория надхвърля 300 милиона зрители, а с медийните публикации чуждестранната аудитория е близо 1 милиард души“, заяви Стефан Цветков - президент на Българската федерация по тенис.

“Sofia Open е вдъхновение за българските деца. Sofia Open е изключителен шанс за настоящите тенис таланти на България да играят на родна земя в професионално събитието на ATP, да бъдат част от най-големите, да израстват и също да вдъхновяват следващото поколение. Но Sofia Open е най-вече подарък за феновете на тениса в България, това е турнир за хората, които обичат спорта, за огромния брой приятели на тениса. И най-хубавото през 2022 г. е, че българските фенове и звездите на световния тенис отново ще бъдат заедно.

Благодарим на Министерството на младежта и спорта и на държавата за съдействието да организираме успешно събитие от световна класа.

Благодарности към притежателите на лиценза - Brandplus, че заедно пренасяме магията на световния тенис на българска земя. Предварително благодаря на всички бъдещи спонсори и партньори в реализацията на това хубаво предизвикателство. Вярваме, че ще получим нужната подкрепа за това световно събитие, рекламиращо България", добави Стефан Цветков.

Скоро ще има детайлна информация за билетите за Sofia Open 2022.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА