Last news in Fakti

26 Май, 2022 10:53 1 978 2

Откриха Световната купа по спортна гимнастика във Варна

  • световна купа по художествена гимнастика-
  • дкс-
  • художествена гимнастика-
  • спорт-
  • варна

Надпреварата, която е от категорията “Чалъндж”, ще се проведе от 26 до 29 май в Двореца на културата и спорта

Откриха Световната купа по спортна гимнастика във Варна - 1

С тържествена церемония във Варна бе открита Световната купа по спортна гимнастика. Надпреварата, която е от категорията “Чалъндж”, ще се проведе от 26 до 29 май в Двореца на културата и спорта.

"За нас е чест и удоволствие да сме домакини на това наистина вълнуващо събитие. Тук е мястото да благодаря на господин Йовчев и на ръководството на Българската федерация по спортна гимнастика за тяхната енергия и за ентусиазма, с който превръщат Варна в столица на спортната гимнастика. Вярвам, че в ръцете на Минко Христов, директор на Двореца на културата и спорта, това състезание ще премине, както винаги при една изключително добра организация. Подобни форуми утвърждават не само Варна в международен план, но съм сигурен, че това е изключително важно от гледна точка на възпитание на любов към спорта на младите варненци. Използвам случай да поканя всички варненци, всички гости на нашия град да посетят състезанията. Входът е свободен, а емоциите са изключителни. Пожелавам успех на момчетата и момичетата, които ще се състезават от името на България. Вярвам, че предстоят няколко дни изпълнени наистина с много положителни спортни емоции", заяви при откриването кметът Иван Портних.

Откриха Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Сред официалните гости бяха Красимир Дунев, президент на БФГимнастика, легендата в този спорт Йордан Йовчев, Благомир Коцев, областен управител, изпълнителният директор на Двореца на културата и спорта Минко Христов, Васил Василев, заместник-кмет на район "Приморски" и други.

Поздравителни адреси организаторите получиха от министъра на младежта и спорта Радостин Василев и от областния управител на Варна Благомир Коцев.

Откриха Световната купа по спортна гимнастика във Варна

"За мен е удоволствие да Ви поздравя по повод старта на Световната купа по спортна гимнастика във Варна. Приветствам с "Добре дошли в България" всички чуждестранни участници в състезанието. Домакинството на шампионата е чест за страната ни и е от изключителна важност за развитието на спортната гимнастика у нас. Провеждането му в България ще мотивира и вдъхнови все повече млади състезатели за успешно представяне и бъдещи победи на най-големите спортни форуми. Убеден съм, че първенството ще премине на високо ниво в Двореца на културата и спорта в морската ни столица и че страна ще се докаже като отличен домакин за пореден път", пише министър Василев.

Откриха Световната купа по спортна гимнастика във Варна

"Благодаря за поканата да открия Световната купа по спортна гимнастика, едно от най-престижните международни състезания от висок ранг, в което участие ще вземат легендарни имена, състезатели завоювали медали от Олимпийски игри, Световни и Европейски първенства. За мен е чест и удоволствие да приветствам на родна земя международният елит в спорта, станал любим на поколения българи и да подкрепя българските състезатели за завоюване на най-престижните места в класирането. Вярвам, че и на това първенство нашите спортисти ще ни накарат отново да се гордеем, че сме българи и ще поставят България на най-високото място в света на спортната гимнастика", се казва в обръщението си областният управител Благомир Коцев.

Откриха Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Заявка за участие в Купата са подали над 150 състезатели от 28 държави. България ще бъде представена от петима гимнастици - Йордан Александров, Теодор Трифонов, Христос и Исус Маринови и Радослав Рачев. При жените ще разчитаме на Валентина Георгиева и Виктория Чакова.

Регламентът на надпреварата позволява една страна да заяви максимум шест състезатели при мъжете и четири гимнастички при жените, които могат да участват максимум на два уреда. Програмата на състезанието предвижда на 26 и 27 май квалификации, а финалите ще се проведат на 28 и 29 май от 13.30 часа (пряко по БНТ 3).

Организатори на състезанието са Българската федерация по гимнастика и Международната федерация по гимнастика, с помощта на Министерството на младежта и спорта, Български спортен тотализатор, Двореца на културата и спорта и Община Варна.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Да попитам

    1 0 Отговор
    Искра Фидосова там ли ще е?. Преди е била атлетка.