28 Май, 2022 19:20 1 497 1

Световната №1 с най-дългата победна серия в женския тенис от 2013 гoдина

  • ига швьонтек-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • данка ковинич-
  • ролан гарос

Тогава Серина Уилямс спечели 34 поредни мача

Световната №1 с най-дългата победна серия в женския тенис от 2013 гoдина - 1
Снимка: БГНЕС

Световната №1 в женския тенис Ига Швьонтек продължи изключителната си победна серия, след като надви Данка Ковинич от Черна гора с 6:3, 7:5 в мач от третия кръг на "Ролан Гарос". За разлика от първите си два двубоя в Париж, в които полякинята загуби общо четири гейма, днес тя трябваше да се потруди здраво за 31-ия си пореден успех в Тура.

Това е най-дългата победна серия в женския тенис, откакто Серина Уилямс спечели 34 поредни мача през 2013 гoдина. 20-годишната Швьонтек, която е фаворитка за титлата в Париж, няма загуба в последните повече от три месеца.

Полякинята, която е шампионката на Откритото първенство на Франция от 2020 година, достига до втората седмица във всичките си четири участия на "Ролан Гарос" и е спечелила 17 от 19-те си мача в турнира.

Световната №1 с най-дългата победна серия в женския тенис от 2013 гoдина
Снимка: БГНЕС

Тя направи два пробива в първия сет срещу Ковинич и веднъж загуби подаването си. Във втората част Швьонтек поведе с 4:1, но съперничката ѝ взе четири поредни гейма и направи обрат 5:4.

Полякинята взе подаването на черногорката за 6:5 и успя да затвори двубоя при собствен сервиз с втория си мачбол.

Следващата ѝ съперничка ще бъде Цинвен Джън или Ализе Корне.

Румънката Ирина-Камелия Бегу също продължава напред след успех над Леолия Жанжан (Франция) с 6:1, 6:4.

Бегу достига до четвъртия кръг на турнир от Големия шлем за първи път от шест години. Вчера тя беше глобена с 10 хиляди долара за това, че хвърли ракетата си с всичка сила в земята след допуснат пробив в мача срещу Екатерина Александрова (Русия). След отскока си ракетата удари по главата момче на трибуните, което започна да плаче.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лют пипер

    0 1 Отговор
    Ига е красавица и е много талантлива спортистка! Дали е Швятек или Швьонтек е въпрос на полски език.