Last news in Fakti

29 Май, 2022 21:55 3 343 2

Шарл Льоклер беснее: Ferrari направи твърде много грешки

  • шарл льоклер-
  • формула 1-
  • ferrari-
  • спорт

По радиото ме попитаха дали искам да мина от мокри гуми направо на сликове и аз отговорих утвърдително, но направих уточнението, че още е рано за това, по-късно в състезанието

Шарл Льоклер беснее: Ferrari направи твърде много грешки - 1
Снимка: БГНЕС

Шарл Льоклер беше много ядосан след финала заради грешките в стратегията на Ferrari, които при спиранията в бокса го свалиха от първо на 4-о място в хода на състезанието и той така и не успя да мине по-напред.

„Днес допуснахме твърде много грешки, много – обясни пред Sky Sports Льоклер. – В такива трудни условия пилотите разчитат на отбора за това как се развива състезанието, аз няма как да видя за какви гуми спират другите пилоти, как се справят на пистата с гумите интермедия, със сухите сликове.”

Шарл Льоклер беснее: Ferrari направи твърде много грешки
Снимка: БГНЕС

Льоклер съвсем леко повдигна завесата относно оживената си дискусия с бокса в хода на надпреварата.

„По радиото ме попитаха дали искам да мина от мокри гуми направо на сликове и аз отговорих утвърдително, но направих уточнението, че още е рано за това, по-късно в състезанието. Но не разбирам защо трябваше да си променим мнението и да спрем първо за гуми интермедия”, допълни пилотът.

След това състезание Шарл изостана с още 3 точки спрямо лидера Макс Верстапен, който вече му води с 9.

„Направихме много грешки, не можем да си позволим да правим това – беше категоричен Льоклер. – Тежко е, предишни години тук също имахме проблеми, вече започнах да свиквам с разочарованията. Но не можем да правим така, особено в момент като този от развитието на сезона.”

Шарл Льоклер беснее: Ferrari направи твърде много грешки
Снимка: БГНЕС

Но важното е, че пилотът не е загубил вяра в тима.

„Ние сме изключително силни, трябва да използваме възможностите, които се отварят пред нас, не можем да си позволим да губим толкова много точки като днес. Обичам моя отбор и съм сигурен, че ще се завърнем по-силни, но днешната загуба е болезнена”, заключи Шарл.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    9 4 Отговор
    Две състезания подред, две сигурни победи! Просто гася телевизора и не ми пука!
  • 2 зрител

    13 6 Отговор
    Важното е че оня некадърник Хами пак се издъни. Няма го вече Ботас да го подпира и колата вече е слаба мъка, мъка.....