Last news in Fakti

5 Юни, 2022 10:16 1 253 1

Шеф на Берое: Летните месеци са най-кризисни за клуба

  • светослав миневски-
  • берое-
  • футбол-
  • петър хубчев

Предстои ни да изплатим сумите за май, а те не са никак малки

Шеф на Берое: Летните месеци са най-кризисни за клуба - 1
Снимка: БГНЕС

Летните месеци са най-кризисни за Берое. Това разкри адвокат Светослав Миневски, председател на УС на Сдружението, което взе акциите на клуба. Той призна, че заради нестабилното финансово състояние “заралии” може да останат без втори тим в Трета лига. Миневски говори и за една от звездите на тима - Абубакар Тунгара, който е обект на интерес от няколко клуба. Към момента обаче няма оферти за него.

„Летните месеци са обусловени от заварените тежки договори от предишното бюджетиране. Предстои ни да изплатим сумите за май, а те не са никак малки. И колкото и да сме орязали – предстои ни тежък юни. Дано не влезем във въртележка за юли и август“, обяви той пред БНР.

„Има малка неяснота относно директното финансиране и какви суми ще постъпят в клуба. Затова е възможно и да няма сътресение през юни. Но все още не ca получени средствата, които са обещани. На този етап Берое ще се издържа основно с дарения”.

Именно заради тези неясноти, Берое може да се окаже без дублиращ отбор, нищо че той запази мястото си в Трета лига. До този момент „зелените“ имат само 8 души с договори, но се очаква в понеделник те да набъбнат на 10. Освен това се чака Петър Хубчев да се върне от Германия, за да реши окончателно дали да бъдат предлагани договори и на други футболисти от досегашния тим.

„Няма как да работим само с български футболисти, макар че и това ни се иска. Има позиции, на които не можем да намерим футболисти, такива, каквито отговарят на нашите финансови показатели“, призна адвокатът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    1 1 Отговор
    Който вземе Петьо за треньор ФАЛИРА.