Last news in Fakti

17 Юни, 2022 07:30 1 818 1

Голдън Стейт Уориърс е новият шампион в НБА

  • голдън стейт-
  • бостън-
  • шампион-
  • финал-
  • нба

"Воините" завоюваха седмата титла в клубната си история, след като надиграха Бостън Селтикс с 4-2 победи на финала в най-силната лига в света

Голдън Стейт Уориърс е новият шампион в НБА - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Голдън Стейт Уориърс е новият шампион в НБА! "Воините" завоюваха седмата титла в клубната си история, след като надиграха Бостън Селтикс с 4-2 победи на финала в най-силната лига в света, предаде Спортал.

Възпитаниците на старши треньора Стив Кър се завърнаха на върха отвъд океана тази нощ, след като спечелиха мач №6 от серията с "келтите" с крайното 103:90 (27:22, 27:17, 22:27, 27:24) в зала "Ти Ди Гардън" в Масачузетс.

По този начин Голдън Стейт Уориърс вече заема еднолично третата позиция в класацията за най-успешните отбори в НБА. Това е шампионска титла №7 в историята на "воините", като те оставиха Чикаго Булс и техните шест трофея на четвъртото място в подреждането. Бостън пък пропусна да поведе отново на ЛА Лейкърс на върха в таблицата, като двете легендарни организации остават наравно с по 17 титли.

Отборът от Сан Франциско триумфира с трофея за първи път от 2018-а, в първото си достигане до финала от злополучната 2019-а. Тогава Уориърс имаха шанс да се превърнат в първия отбор от близо 20 години насам, който да спечели златото в три поредни години след ЛА Лейкърс през 2000-02. Голдън Стейт обаче не само допусна поражение от Торонто Раптърс на финала, ами и загуби един от своите лидери - Клей Томпсън, като това постави началото на пропадането на "воините" в следващите два сезона. През 2019/20 Уориърс бяха най-слабият тим в Западната конференция, а през миналата кампания отново не успяха да се класират за плейофите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.