Last news in Fakti

24 Юни, 2022 10:00 1 960 3

Сакраменто Кингс се сдоби с правата на Александър Везенков

  • александър везенков-
  • сакраменто кинг-
  • олимпиакос-
  • баскетбол

През тази година българинът спечели дубъл в Гърция с Олимпиакос и игра на полуфиналите в Евролигата

Сакраменто Кингс се сдоби с правата на Александър Везенков - 1
Снимка: Olympiacos BC

Александър Везенков, има нов отбор в НБА, предаде БНР. Сакраменто Кингс се сдоби с правата на национала след размяна с Кливланд Кавалиърс броени часове преди драфта отвъд Океана, който се проведе рано тази сутрин в Ню Йорк. Новината съобщи журналистът от ESPN Адриан Войнаровски.

Везенков бе избран под №57 през 2017 година от отбора на Бруклин Нетс. Правата на българина се озоваха в Кливланд на 14 януари 2021-а, като той бе част от мегасделката за звездата Джеймс Хардън, в която участваха четири отбора.

Близо година и половина по-късно Сакраменто се разделя с 49-ия избор в драфта през 2022 година, за да притежава правата на 26-годишния българин.

Орландо Меджик избра тежкото крило Паоло Банкеро под номер 1 в тазгодишния драфт в Националната баскетболна асоциация.

През тази година Везенков спечели дубъл в Гърция с Олимпиакос и игра на полуфиналите в Евролигата. Той попадна в идеалния отбор на най-престижния турнир на Стария континент със средно по 13.7 точки, 5.9 борби и 1.5 асистенции на мач.

В понеделник Везенков трябва да се присъедини към националния отбор, който се подготвя в Самоков за предстоящите световни квалификации. Баскетболистът ще пропусне контролата на „лъвовете“ срещу Сърбия в Ниш тази неделя, но пък ще помогне на отбора за домакинството на Литва на 1 юли в Самоков и при гостуването на Босна и Херцеговина в Сараево три дни по-късно.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ако има кеф Везенков в деня!

    0 1 Отговор
    Ще ги бием сърбите!

    Коментиран от #3

  • 2 боко

    1 0 Отговор
    няма шанс за нба....
  • 3 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ако има кеф Везенков в деня!":

    Разсмя ме!