Last news in Fakti

25 Юни, 2022 12:37 1 115 1

Монтана научи съперниците си

  • баскетбол-
  • монтана-
  • женски баскетбол-
  • жребий-
  • адриетическа лига

Тази година в надпреварата ще участват 11 тима

Монтана научи съперниците си - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Монтана ще играе в група "А" на Адриатическата лига по баскетбол за жени през новия сезон, реши жребият, предаде БНР.

Българският вицешампион ще срещне съставите на Будучност (Черна гора), Плей Оф (Босна и Херцеговина), Бановичи (Босна и Херцеговина), Дуга (Сърбия) и Загреб (Хърватия). Първият мач на Монтана ще бъде на 12 октомври като гост на Плей Оф, а първото домакинство на отбора на Николай Господинов е на 19 октомври срещу хърватския Загреб.

Тази година в надпреварата ще участват 11 тима от шест държави - Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Черна гора, Сърбия и Словения. В група "Б" са Цинкарна Целе (Словения), Никшич (Черна Гора), Орлови (Босна и Херцеговина), Лавови (Босна и Херцеговина) и Войводина (Сърбия).

"След напускането на трите основни състезателки Димана Георгиева, Христина Цонкова и Виктория Стойчева, които имаха огромен принос за успехите на клуба в Адриатическата лига и в българското първенство, ние сме принудени да сменим курса и да тръгнем в друга посока, а именно смяна на поколенията и подмладяване на отбора. Клубът ще заложи на млади български състезателки плюс няколко опитни такива от миналия сезон. Ще се опитаме да им дадем шанс да се докоснат до магията наречена Адриатическа лига и да усетят разликата в стиловете на баскетбол“, каза новият старши треньор Николай Господинов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    0 0 Отговор
    Баскетболният клуб "Монтана" научи за съперниЧКите си.адриАтическа лига