Last news in Fakti

27 Юни, 2022 11:26 837 2

Черно море привлече португалско крило, юноша на Порто

  • мади кета-
  • черно море-
  • футбол

Мади Кета ще започне подготовка с варненци в понеделник, а в сряда ще запише първи игрови минути с екипа на Черно море в една от двете контроли за деня - срещу Созопол или Етър

Черно море привлече португалско крило, юноша на Порто - 1
Снимка: ПФК Черно море

Черно море привлече пето ново лятно попълнение. Това е атакуващият футболист Мади Кета. Кета, крило, роден през 1998 г. в Гвинея Бисау. Юноша на Порто. Между 2017 г. и 2020 г. играе за "Б" отбора на португалския гранд, за който записва 76 мача с 8 гола.

През 2020 г. преминава в елитния Фарензе. В хода на сезон 2020/21 записва 21 мача в Примейра лига, но отборът му завършва на предпоследно място и изпада. През сезон 2021/22 има 19 мача с 2 гола във второто ниво на португалския футбол.

Бивш юношески национал на Португалия. През тази година прави дебют за националния тим на Гвинея Бисау.

Черно море привлече португалско крило, юноша на Порто
Снимка: ПФК Черно море

Мади Кета ще започне подготовка с варненци в понеделник, а в сряда ще запише първи игрови минути с екипа на Черно море в една от двете контроли за деня - срещу Созопол или Етър.

Припомняме, че преди него с "моряците" се обвързаха с бранителя Петър Босанчич и халфовете Мимито Биаи, Матеуш Клементе и Алекс Фернандес.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гларуса

    0 0 Отговор
    ше тепаме наред

    Коментиран от #2

  • 2 Чайка бяла

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гларуса":

    Ей заради това след знаманателната 1994-та ,когато обикаляхме по среднощните улици на Варна ,екзалтирани , с развяти български трикольори , накатерени дори по покривите на колите и с надути клаксони ...постепенно ,започнах все по рядко да се интересувам от ...ФУТБОЛ...А днес ...ВЪОБЩЕ ДАЖЕ !