Last news in Fakti

11 Юли, 2022 16:03 3 179 3

Хаос в ATP след Уимбълдън: Джокович пропадна с 2000 точки, а Федерер остана с 0 точки

  • уимбълдън-
  • новак джокович-
  • роджър федерер

Решението бе взето в отговор на забраната за участие в турнира на руски и беларуски тенисисти

Хаос в ATP след Уимбълдън: Джокович пропадна с 2000 точки, а Федерер остана с 0 точки - 1
Снимка: БГНЕС

Войната между Русия и Украйна продължава да предизвиква сериозен хаос в световния тенис, като този път Световната организация за мъжки тенис (ATP) реши да не присъжда точки от Откритото първенство на Великобритания (Уимбълдън), след като организаторите отказаха правото на участие за руските и беларуските тенисисти. В резултат на днешния 11 юли (понеделник) осъмнахме с най-странната класация при мъжете, откакто може би съществува ранкинга.

Новак Джокович записа пореден успех в турнира, което трябваше да му гарантира 2000 точки и така да опази своето място в топ 3. Именно сърбинът спечели титлата и миналия сезон, а това означава, че той сега пропада до 7 позиция, тъй като губи 2000 точки на база едногодишния цикъл, на който се прави подреждането.

В същото време Роджър Федерер вече не попада изобщо в класацията, защото последният турнир, на който взе участие през изминалите 12 месеца, бе именно Уимбълдън през 2021 г., когато стигна до 1/4-финалите. Това го оставя с 0 точки и така за пръв път от 25 години насам швейцарецът е извън сметките, макар все още не не е обявил, че се пенсионира.

Данийл Медведев запазва лидерската си позиция, въпреки недопускането до най-престижния турнир на трева. Той губи само 180 точки и така остава на първо място с общ актив от 7775 пункта.

Яник Синер се завръща в топ 10, а Рафаел Надал се нареди на третото място, отстъпвайки с малко на Александър Зверев.

Григор Димитров пък се придвижи с две позиции нагоре и вече е №19 в ранкинга на ATP.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 айде,айде

    8 6 Отговор
    Така,де! Тя войната виновна! Ми, толкова си може Ноле-то, а Гришнята е малко надценен!Рафа ,пък можеше да е с шлем повече, ...ама ...другия път!
  • 2 Йелена Маркович

    1 9 Отговор
    Джокович вече е номер 7 в ранглистата.Това е добра новина.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.