Last news in Fakti

31 Юли, 2022 10:21 1 732 4

Бивш директор на Формула 1 получил смъртни заплахи

  • формула 1-
  • смъртни заплахи-
  • директор-
  • полиция-
  • майкъл маси-
  • автомобили-
  • болиди-
  • абу даби

Бяха няколко черни дни, разказа Майкъл Маси

Бивш директор на Формула 1 получил смъртни заплахи - 1
Снимка: Shutterstock

Бившият директор на Формула 1 Майкъл Маси разкри, че е получил смъртни заплахи след спорното последно състезание в Абу Даби, което позволи на Макс Ферстапен да спечели световната титла. Тогава австралиецът позволи нов старт след колата за сигурност в последната обиколка на състезанието, което короняса Ферстапен и лиши Луис Хамилтън от рекордна осма титла.

"Бяха няколко черни дни. И абсолютно се чувствах най-мразения човек в света. Получих смъртни заплахи. Хора ме заплашваха, че ще преследват мен и семейството си", каза Маси пред "Нюз Корп", цитиран от агенция "Ройтерс". Докладът след състезанието в Абу Даби установи, че Маси е направил "човешка грешка", но е бил воден от "добра воля".

"Получих шокиращи съобщения в социалните мрежи. Расистки, обидни, гадни, наричаха ме с всякакви възможни имена", каза още той. "Не само във Фейсбук, но и в ЛинкдИн, която се предполага, че е професионална платформа за бизнес. И там получавах същите обиди и заплахи", разкри австралиецът.

44-годишният Маси напусна борда на ФИА през март, върна се в Австралия, но не е търсил професионална помощ. "Не исках да говоря с никого. Дори със семейството ми и приятелите. Само с най-близките споделях, но много малко. Имаше физически заплахи, но най-вече психически тормоз. Искам единствено да бъда сам, което бе много трудно. Целият този опит ме направи много по-силна личност", вярва Майкъл Маси.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Предател

    7 4 Отговор
    Малко подкупно човече!!!!! Подари (продаде) купата на Верстапен който така или иначе ще си я вземе рано или късно,сега и неговата репутация и твойта са на боклука!
  • 2 Платиха ти

    5 3 Отговор
    Достатъчно, за да направиш една малка човешка грешка. Просто Хамилтън ставаше еднолично номер едно с най много спечелени титли. Всички други рекорди са негови. Но оня отгоре вижда всичко. Едно време на Шумахер му беше позволено в последното състезание на сезона да удари претендента за титлата и да стане шампион, но наказания за това нямаше. Е, не било ферплей и толкова. Както и с тоя абори.ген. Човешка грешка. Ха,ха,ха.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.