16 Август, 2022 15:00 1 215 6

Весела Лечева: Виждаме проблеми във функционирането на тотото и спортните бази

  • весела лечева-
  • спортно министерство-
  • ммс-
  • спорт-
  • спортни бази

Предшественикът на Лечева Радостин Василев обяви, че тотото има рекордни приходи "повишени с милиони", а освен това анонсира няколко големи проекта с отделяне на милиони

Весела Лечева: Виждаме проблеми във функционирането на тотото и спортните бази - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на младежта и спорта (ММС) ще извърши проверки за работата на държавните и търговски дружества Националната спортна база (НСБ) и Български спортен тотализатор (БСТ). Това каза служебният министър Весела Лечева на пресконференция, на която представи приоритетите си.

"Виждаме проблеми във функционирането на дружествата, съответно Български спортен тотализатор. Той е много важен за финансирането на федерациите, анонсира се рекорден бюджет, което не е точно така. Проблеми има и по отношение на базите, дружеството Национална спортна база, което стопанисва всички важни бази за подготовка", коментира Лечева.

Предшественикът на Лечева Радостин Василев обяви, че тотото има рекордни приходи "повишени с милиони", а освен това анонсира няколко големи проекта с отделяне на милиони.

"Ще има нарочна пресконференция, за да покажа състоянието на всичко, което ви интересува - разходването на средства, дейностите на министерството в последните години и състоянието на базите", каза още Лечева.

Тя коментира и "Арена Бургас", която все още е незавършена и проектът постоянно се бави.

"За "Арена Бургас" мисля, че се постъпи непрофесионално - едно огромно съоръжение, което все още не е готово, а струва 65 милиона. Има доста нередности и порочни практики".

Лечева се завръща начело на българския спорт, след като през 2005 г. оглави бившата Държавната агенция за младежта и спорта.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    11 4 Отговор
    Тая не държеше ли черното тото с мъжа си.Та се спречкаха с Божков и той ги прати където им е мястото.Радев направи истинско мафиотско сборище в МС.
  • 2 Мафиоза

    9 4 Отговор
    Оппаааа, текнаха и лигите на тая ................
  • 3 Червен

    11 1 Отговор
    гьонсуратлък ! Милиони в гушата , пари на България и българите !
  • 4 плюс минус

    14 0 Отговор
    Дайте наведнъж цялата сума пари на спечелилите късметлии от тотото.
    Печелиш милион, два, три, получаваш на час по лъжичка.
    Защо?
    За да се разпорежда някой с парите ти години наред напред, а инфлацията да ти изяжда печалбата.
    Оправдават се, че не всеки може да се справи с цялата печалба.
    Мижи, да те лажим.
  • 5 Франц Лехар

    8 1 Отговор
    Дайте и базите и тотото на веселата вдовица. Само тя може да ги управлява успешно!
  • 6 а във бфсто

    5 0 Отговор
    виждате ли салфетките