Last news in Fakti

19 Август, 2022 14:04 1 161 1

Фитипалди влиза в политиката

  • формула 1-
  • емерсон фитипалди-
  • спорт-
  • политика-
  • италия

Изборите в Италия са на 25 септември, а Фитипалди се кандидатира от консервативната партия “Братя на Италия”, която често е определяна като крайно дясна

Фитипалди влиза в политиката - 1
Снимка:

Легендата на Формула 1 Емерсон Фитипалди влиза в политиката, но не в родната му Бразилия, а в Италия. Емо, който има две световни титли - през 1972 и 1974, е кандидат за горната камара на италианския парламент - Сената.

Изборите в Италия са на 25 септември, а Фитипалди се кандидатира от консервативната партия “Братя на Италия”, която често е определяна като крайно дясна.

Фитипалди е родом от Бразилия, но семейството му е с италиански корени, а в парламента има запазена квота за експатриати и потомците им. Самият Емо обяви, че е решил да приеме поканата да влезе в политиката след няколко отказа от негова страна и планира да работи за “бразилците, които пазят връзките си с Италия, с нейната култура и спорт”.

Политическите сметки на Емо може да се окажат точни - в Латинска Америка живеят около 1,5 милиона италианци, които имат право на глас на предстоящите избори и Фитипалди търси тяхната подкрепа.

В същото време обаче Фитипалди има сериозни проблеми в родината си - легендарният пилот е натрупал огромни дългове и заради тях се прости с колекцията си състезателни автомобили и купите, спечелени от него през годините в автомобилния спорт. Емо е заплашен от десетки искове за милиони, свързани с дълговете, натрупани основно покрай последния му проект за производство на спортни автомобили, носещи неговата фамилия.

Изборът на Фитипалди на партия в Италия обаче може да му донесе сериозни негативи. “Италиански братя” начело със Джорджа Мелони вече беше определена като “неофашистка партия”, при това в анализ на германски медии, а самата Меони определи Бенито Мусолини като “многопластова личност” и не полага никакви усилия да се дистанцира от политиката или част от идеите на Дучето.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1221

    0 0 Отговор
    Какво ли не правят хората от скука ...