26 Август, 2022 15:00 2 475 13

Определи като "шега" положението с Джокович

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • серина уилямс-
  • рик мачи-
  • us open

Трикратният шампион на турнира от "Големия шлем" в Ню Йорк няма да може да вземе участие в тазгодишното издание на надпреварата заради ваксинационните правила за влизане в САЩ

Определи като "шега" положението с Джокович - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият треньор на американската тенисистка Серина Уилямс Рик Мачи определи ситуацията с Новак Джокович и US Open като „шега“.

Трикратният шампион на турнира от "Големия шлем" в Ню Йорк няма да може да вземе участие в тазгодишното издание на надпреварата заради ваксинационните правила за влизане в САЩ. Не за първи път статуса на Джокович като неваксиниран против коронавирус го възпрепятства да играе на турнир от "Големия шлем". В началото на година той не бе допуснат в Австралия.

Сръбската звезда се надяваше да успее да участва на US Open, а от Американската тенис асоциация заявиха, че ще се съобразят в всяка промяна в политиката на правителството, която би му позволила да играе, но такива не бяха обявени.

Рик Мачи критикува действащите правила и вярва, че случващото се е лошо за спорта.

„Не ми харесва. Това не е добре за тениса. Не, че се тревожа толкова много, но Новак игра през миналата година, а тогава ситуацията с COVID-19 беше по-лоша. Сега ситуацията е огледална, но той не е ваксиниран. Не пускат хората в страната, това е истинска шега“, коментира Мачи.

„Просто няма смисъл, но това е правителството. Няма никакъв смисъл. Не мисля, че тенисът има нещо общо с това. Трябва да си ваксиниран, за да влезеш. И тук става дума не само за най-добрият тенисист в света, а за много други хора, които не са ваксинирани и вероятно това засяга техния бизнес, възможността им да посетят близките си или други неща“, каза още Рик Мачи.

„Новак Джокович обаче е в центъра на вниманието. Чувствам, че той ще приключи кариерата си като най-великият тенисист в историята, ако може да играе на турнирите. Но, ако не си ваксиниран, кой знае какво може да се случи. Това не ми допада и смятам, че трябваше да има специално изключение, но ако го направят за него, трябва да го направят за всички“, добави специалистът.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Динко Гоцев

    2 27 Отговор
    Джокович не е звезда!
  • 2 Гост

    24 1 Отговор
    Не шега, терор е.
  • 3 Петър

    11 0 Отговор
    Разрешават ли посещение на САЩ ако си ваксиниран с китайска или руска ваксина?

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Баш софиянец

    19 1 Отговор
    Тая работа диво прилича на соц от най-мракобесния му период. Прилича и на лов на вещици. Тая пер верзна ваксинация излиза извън рамките на всякаква приемливост, да не говорим за логика. Соца се завръща, но на запад - гротескна ирония!
  • 5 Копипасте

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Само с правоверна ваксина от освободен от всякакви отговорности производител! Каквото и да значи ПРАВОВЕРНА!
  • 6 Копипасте

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Да довърша : Кубинската, руските,китайските ваксини са безспорно НЕПРАВОВЕРНИ! Справка - списъка с одобрени ваксини на ЕАЛ!

    Коментиран от #7

  • 7 Петър

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "Копипасте":

    Значи зора е да си ваксиниран с правоверна ваксина, без значение е, че това не е ваксина, и все пак тя се върти(Земята) беше казал един велик учен през средните векове.

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Опа

    17 1 Отговор
    Ужасен превод - не се превежда ‘джоук’ като шега в случая, а гавра. А за другарите американци, нямам думи, добре развиват фашизма. Джокович е мъжкар, браво за позицията.

    Коментиран от #11

  • 10 Туземец

    12 1 Отговор
    Че не е звезда е ясно, човек е. Ама е отличен тенисист, а на спортен жаргон може да бъде наречен звезда, по отношение на тениса, естествено
  • 11 Петър

    15 1 Отговор

    До коментар #9 от "Опа":

    Мъжкар е, защото за всеки един сръбски лекар, медицинска сестра или фелдшер щеше да е чест да хвърли "ваксината" в кошчето и да се подпише на сертификата, че Джокович е ваксиниран, но Джокович не го направи,а просто каза:
    Няма да се ваксинирам.
  • 12 така ли

    7 1 Отговор
    много важно! Джоко се кефи...
  • 13 Копипасте

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Петър":

    Всъщност целта е контрола на човешките маси! Ако може да е и тотален контрола - още по-добре! Контролът се създава на различни нива. А най-добрата манипулация е контролът на ума.
    Факт е, че "пандемията" КОВИД се използва и за отвличане на вниманието от същественото и важното! Докато гледахме шоуто КОВИД и гадаехме ще има ли ЛОКДАУН или няма да има - през това време "печатаха" виртуални долари и евра за пълнене на виртуални дупки, инфлацията полетя, имаме си изкуствено създадена енергийна криза, цената на хляба е над 50% нагоре за година и още, и още! Имало е грипни и прочее вирусни "вълни" по няколко пъти в година и преди! Имаше и болестта на "мръсните ръце" хепатит А! Имаше .... ! А сега има само КОВИД!