Last news in Fakti

27 Август, 2022 20:17 1 965 4

Верстапен спечели квалификацията в Белгия, но е наказан

  • верстапен-
  • макс-
  • ред бул-
  • формула 1-
  • сайнц

Карлос Сайнц тръгва първи

Верстапен спечели квалификацията в Белгия, но е наказан - 1
Снимка: БГНЕС

Световният шампион Макс Верстапен спечели своята четвърта квалификация от началото на сезона във Формула 1, но заради наказание няма да може да започне утрешната Гран При на Белгия от първото място.

Вместо това колоната в утрешния ден ще поведе Карлос Сайнц, който бе с 0.632 по-бавен от пилота на Ред Бул, но се възползва максимално от помощта на своя съотборник Шарл Леклер, за да победи Серхио Перес в дуела за първото място на старта. Мексиканецът ще стартира втори, след като бе с 0.165 по-бавен от Сайнц, тъй като не получи въздушна струя от Верстапен, предава sportal.bg.

Четвърти и пети в квалификацията се наредиха Леклер и Естебан Окон, но те също имат наказания, което означава, че на втората редица ще бъдат Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън. Джордж Ръсел и Алекс Албон, за когото това бе първо участие в третата час на сесията за място през 2022 година, ще бъдат на третия ред, а най-бавен в третата фаза на квалификацията днес бе Ландо Норис, който също е наказан.

Първи извън топ 10 в днешната квалификация остана Дениъл Рикардо, който бе с 0.092 секунди по-бавен от Албон в спора за последното място във финалната фаза на квалификацията. Освен австралиеца участието си днес след втория сегмент приключиха още Пиер Гасли, Гуаню Джоу, Ланс Строл и Мик Шумахер.

Аут след първите 18 минути на сесията за място бяха Себастиани Фетел, Никола Латифи, Кевин Магнусен, Юки Цунода и Валтери Ботас, който дори не завърши своята последна летяща обиколка, тъй като и той ще трябва да изтърпи наказание в утрешния ден. Финландецът обаче има санкция от само 10 позиции, което му гарантира, че ще стартира пред Верстапен, Леклер, Окон, Джоу, Шумахер и Норис, които са отпратени в дъното на колоната.

Там те ще бъдат подредени спрямо класирането си в днешната квалификацията, което означава, че Верстапен ще бъде 15-ти, Леклер ще е 16-ти, Окон – 17-ти, Норис – 18-ти, а на последната редица ще се наредят Джоу и Шумахер.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Форца, Макс 🥇🏆

    4 4 Отговор
    Жабарима кара като джигит и целува мантинелите.

    Коментиран от #2

  • 2 Стига с тоя

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Форца, Макс 🥇🏆":

    Луд макс
  • 3 Aлфа Bълкът

    1 0 Отговор
    И този болид ли спечели от снимката за един приятел питам?
  • 4 имаджин

    2 0 Отговор
    Ааааа,ето откъде пенсионерите с малки пенсии и работещите бедни в България получават въздушна струя.Аха,значи Кокорчо от Ф1 им я препоръчва.