Last news in Fakti

29 Август, 2022 09:52 1 925 5

Хамилтън искал да се извини на Алонсо, но като чул коментарите по свой адрес се отказал

  • формула 1-
  • люис хамилтън-
  • фернандо алонсо-
  • спорт-
  • гранд при на белгия

При удара колата ми така отскочи във въздуха, че виждах пътя пред и под мен

 Хамилтън искал да се извини на Алонсо, но като чул коментарите по свой адрес се отказал - 1
Снимка: БГНЕС

7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън отпадна вчера в първата обиколка на Гран При на Белгия след удар с Фернандо Алонсо на влизането на шикана „Ле Комб”. Двамата се бореха за третото място, Люис затвори Алонсо от външната страна на завоя и колата на Фернандо повдигна задницата на автомобила на британеца. Хамилтън продължи още малко, след което получи инструкции от бокса да спре, а Алонсо стигна до финала и беше класиран 5-и.

В първите секунди след инцидента Фернандо избухна по радиото и нарече Люис „идиот”, а след финала обясни, че е било състезателен инцидент. Хамилтън си призна вината за удара и обясни, че грешката е била негова.

След състезанието Люис не беше наясно с коментарите на бившия му съотборник Алонсо по негов адрес, но когато репортерите му ги предадоха, Хамилтън се опита да се пошегува с усмивка.

„Наистина, няма какво да отговоря на това – обясни Хамилтън. – Знам какво чувстваш в такъв момент, но е добре да знам какво мисли той за мен (Алонсо). По-добре е, че се е чуло по радиото. Както казах, ударът не беше умишлен и поемам отговорността за инцидента. Така постъпват възрастните.”

По-късно Хамилтън обясни, че първоначално е решил да отиде до Алпин и да се извини на Алонсо, но след като е чул коментарите му по свой адрес се е отказал.

„Щях да го потърся, но не сме говорили, защото чух какво е казал – потвърди Люис. – При удара колата ми така отскочи във въздуха, че виждах пътят пред и под мен. Благодарен съм, че останах жив. Чух, че нещо се счупи в скоростната кутия, а след това ми казаха да спра, тъй като пораженията в задната част можеха да са сериозни.”

След инцидента стюардите наложиха предупреждение на Хамилтън като дисциплинарна мярка, тъй като Люис се прибра директно в бокса, а не мина през медицинския център за задължителния преглед след такъв инцидент.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Алонсо

    6 6 Отговор
    Гранде Фернандо....Апропо,бореха се за второ място, а не за трето, както е написано в статията. Люис често е губил от съотборници, докато Фернандо само веднъж през 2015 от Бътън, заради ужасният Макларън, имаха страшно много отпадания завършиха с 13 на 17 точки.....Докато Люис загуби от Розберг през 2016,което говори достатъчно
  • 3 Хайде нема нуждаа

    4 1 Отговор
    Докато е жив ако ще да се извинява все тая. Той съсипа кариерата на Алонсо още когато бяха съотборници. После истериите с черния цвят....и те така. Къде е сега Великия непобедимия? Хайде холан.
  • 4 Дедо ви

    2 0 Отговор
    Ей заради това Бяло захарче намразих Мерцедес........
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.