Last news in Fakti

6 Септември, 2022 20:42 4 353 5

Разкриха парите, които ПСЖ плаща на Мбапе

  • килиан мбапе-
  • футбол-
  • псж-
  • заплата

За този тригодишен период Мбапе ще прибере умопомрачителната брутна сума от около 250 млн. евро

Разкриха парите, които ПСЖ плаща на Мбапе - 1
Снимка: БГНЕС

От авторитетното американско издание “Ню Йорк Таймс” разкриха парите, които Пари Сен Жермен плаща на младата си звезда Килиан Мбапе според договора, с който клубът задържа френския национал до лятото на 2025 година.

За този тригодишен период Мбапе ще прибере умопомрачителната брутна сума от около 250 млн. евро. Годишната заплата на нападателя в бруто е в размер на рекордните 83 млн. евро. Освен това той е получил още 125 млн. евро под формата на бонус за подписването на контракта, с който ПСЖ убеди голмайстора да остане на “Парк де Пренс”, вместо да премине в Реал Мадрид през това лято.

Междувременно, самият Мбапе даде интервю именно пред “Ню Йорк Таймс”. В него той обсъжда възможността някой ден все пак да премине в европейския клубен шампион: “Никога не съм бил в Реал Мадрид, но ми изглежда така, сякаш е мой дом или нещо такова. Никога не знаеш какво ще ти се случи”. Той също така сподели как френският президент Еманюел Макрон го е навивал да остане в ПСЖ. “Никога не съм си представял, че ще си говоря с президента за моето бъдеще. Това е лудост, истинска лудост. Той ми каза: “Искам да останеш. Не желая да си тръгваш сега. Ти си много важен за страната. Имаш време, можеш да останеш още мъничко”. Когато президентът ти каже това, то е от значение”, добави 23-годишният играч, който е категоричен, че не е удължил договора си заради финансовия аспект: “Защото, където и да отида, ще ми дадат пари”.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Откачена

    8 2 Отговор
    Откачена работа - кой е този

    Коментиран от #3

  • 2 Пфф

    5 0 Отговор
    500 милиона е. Има пълни права и върху имиджа - фланелки, реклами и т.н.
  • 3 Станко

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Откачена":

    Камеруно-алжирец африканец живеещ във Франция. В момента е много модерно да си такъв там. Вкарваш някой друг гол и ти дават половин милиард, а себеподобните на него живеят мизерно . Какви времена настанява...
  • 4 Aлфа Bълкът

    2 0 Отговор
    Този още не е ли забременял?
  • 5 Пару Перпетуума

    1 1 Отговор
    Пазят го, не му се празнят - само в устата