Last news in Fakti

9 Септември, 2022 19:51 7 064 2

Невиждан скандал разтърси света на баскетбола

  • мирям потербин -
  • баскетбол-
  • спорт-
  • скандал

23-годишният спортист реши да регистрира своя собствена марка, но в САЩ му бил отказа лиценз

Невиждан скандал разтърси света на баскетбола - 1

За съдебна битка с майка си Мирям Потербин се готви звездата на словенския баскетбол Лука Дончич, пише Телеграф.

23-годишният спортист реши да регистрира своя собствена марка, но в САЩ му бил отказа лиценз. Мотивът е, че вече има запазена марка с подобно име - „Лука Дончич 7“. Тя е собственост на майка му, която пое управлението по време на първия сезон на сина си в НБА през 2018/19.

Сега обаче баскетболистът на Далас иска сам да има контрол на всичко. Той е обжалвал решението и твърди, че няма нищо общо с „Лука Дончич 7“. Готов е да води и нови битки.

„Всичко това идва от хора около Лука, които в последните две години опитват да диктуват живота и кариерата му. Няма да вадя мръсно бельо, той трябва да се фокусира върху Евробаскет“, коментира бившата манекенка Мирям.

Именно заради нея Дончич избра да играе за Словения, а не за Сърбия, откъдето е баща му. С него в състава националният отбор се класира първи в групата си на европейското първенство и на осминафиналите ще се изправи срещу Белгия. Именно този отбор изхвърли нашите от първенството след победа в последния мач от първата фаза.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъп като кантонерски петел

    6 0 Отговор
    За кой ли път недостоверна информация. Саша Дончич, който е бащата на лигльото и мамино синче Лука Дончич, НЕ Е СЪРБИН! Той е бивш словенски професионален баскетболен треньор и играч, роден в град Шемпетер при Горичи в Словения. Града е на границата с Италия, мнооооого далече от Сърбия.
  • 2 Миролюб Бенатов

    1 1 Отговор
    Саша Дончич е със сръбски паспорт и е без значение къде е роден ! А Джокович сърбин ли е ?