Last news in Fakti

10 Септември, 2022 18:36 1 497 1

Байерн Мюнхен с трета издънка поред в Бундеслигата

  • байерн мюнхен-
  • футбол-
  • щутгарт-
  • бундеслига

Баварците завършиха 2:2 с Щутгарт

Байерн Мюнхен с трета издънка поред в Бундеслигата - 1
Снимка: БГНЕС

Байерн (Мюнхен) и Щутгарт завършиха 2:2 в двубой от шестия кръг на Бундеслигата. Французинът Матис Тел се разписа за шампионите в 36-ата минута, но в 57-ата Крис Фюрих изравни. В 60-ата Джамал Мусиала пак изведе "червените" напред - 2:1. Сехру Гираси оформи крайното 2:2 в 90-ата минута от дузпа

Тимът в червено стартира колебливо и застраши съперника чак в 18-ата минута, когато Кимих шутира близо до гредата от фал.

Байерн се размина с гол точно след половин час игра, когато в рамките на 2-3 секунди вратарят на Щутгарт Флориан Мюлер направи две важни спасявания отблизо.

Байерн Мюнхен с трета издънка поред в Бундеслигата
Снимка: БГНЕС

В 34-ата и Серж Гнабри получи шанс да стреля, но не уцели вратата.

Три минути по-късно обаче Байерн излезе напред. Тогава Тел завърши с хубав удара атака отляво, продължена с центриране в наказателното поле. Така тъмнокожият футболист (17 г. и 136 дни) подобри рекорда на Джамал Мусиала за най-млад голмайстор в историята на клуба в Бундеслигата.

Байерн Мюнхен с трета издънка поред в Бундеслигата
Снимка: БГНЕС

Малко след началото на второто полувреме - в 51-вата минута, "швабите" изпратиха топката в мрежата на Мануел Нойер, след като Фюрих асистира на празна врата на Серу Гираси. Първоначално реферът Кристиан Динкерт посочи центъра, но после получи сигнал от ВАР да преразгледа ситуацията. Тогава вече реферът прецени, че Фюрих е извършил нарушение срещу Кимих при отнемането на топката при въпросната ситуация и съответно маркира нарушение в атака.

Все пак изравнителното попадение не се забави, след като в 57-ата Фюрих се разписа след асистенция на Мавропанос.

Байерн Мюнхен с трета издънка поред в Бундеслигата
Снимка: БГНЕС

Байерн веднага отговори с попадение на Мусиала за 2:1 в 60-ата, след като с левия крак не даде шанс на Мюлер.

Две минути по-късно стражът на "швабите" спаси сигурен трети гол, след като парира с крак удар на останалия сам срещу него Гнабри.

Байерн Мюнхен с трета издънка поред в Бундеслигата
Снимка: БГНЕС

След това шампионите продължиха да търсят трети гол, но в 74-тата за малко да бъдат шокирани, след като далечен шут на Гираси срещна напречната греда на вратата на Мануел Нойер.

В 77-ата Алфонсо Дейвис се включи мощно напред и пропусна да реализира за 3:1.

Байерн Мюнхен с трета издънка поред в Бундеслигата
Снимка: БГНЕС

Две минути по-късно не беше признато второ попадение на Щутгарт, и то отново за нарушение срещу Кимих, което този път беше по-явно.

В 88-ата Щутгарт пак настоя за дузпа след единоборство между Де Лихт и Гираси. Реферът не отсъди такава на мига, но после ревизира решението си с помощта на ВАР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаяско

    2 0 Отговор
    Нищо де. не е правилно да обезмислят първенството още от сега