Last news in Fakti

11 Септември, 2022 19:44 1 761 6

ЦСКА победи Славия само за три минути и поведе в класирането (ВИДЕО)

  • цска-
  • футбол-
  • славия-
  • efbet лига

Точни за победителите бяха Маурисио Гарсес и появилият се като резерва Мено Кох

ЦСКА победи Славия само за три минути и поведе в класирането (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на ЦСКА постигна поредна победа в efbet Лига. „Червените” на Саша Илич се наложиха с 2:0 над Славия в мач от 10-ия кръг на шампионата. Двата гола за домакините паднаха през втората част в рамките на само три минути. Точни за победителите бяха Маурисио Гарсес и появилият се като резерва Мено Кох.

ЦСКА победи Славия само за три минути и поведе в класирането (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Така ЦСКА свали от върха ЦСКА 1948, изпреварвайки го с две точки. По-късно тази вечер шампионът Лудогорец гостува на Ботев Враца и при успех ще се изравни на първото място с тима от „Борисовата градина”.

ЦСКА победи Славия само за три минути и поведе в класирането (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Двата тима започнаха в доста предпазливо темпо. В първите десетина минути на срещата футболистите на ЦСКА и Славия не успяха да се затруднят особено, като ударите към двете врати липсваха. Първата реална голова опасност в мача дойде след четвърт час игра, когато „белите” бяха много близо до откриване на резултата. Тони Тасев проби много добре по лявото крило, преодоля с лекота Тибо Вион и центрира успоредно на голлинията. Само на няколко метра от голлинията обаче, Кристиян Добрев се размина с топката и не успя да засече.

ЦСКА победи Славия само за три минути и поведе в класирането (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Последваха няколко поредни корнера в полза на „червените”, които обаче не успяха да се възползват по най-добрия начин.

В 26-ата минута дойде и най-спорната ситуация през първата част. Гостите организираха почти перфектна контраатака, в чийто зародиш Иван Турицов направи видно нарушение срещу Тони Тасев в центъра на терена. Волен Чинков остави играта да продължи, а топката попадна в Галин Иванов. Опитният капитан на „белите” задържа и намери отляво включилия се в предни позиции Кемело Нгуена. Той стреля без забавяне, но Бусато успя да спаси.

ЦСКА победи Славия само за три минути и поведе в класирането (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Ситуацията с Турицов бе разгледана с помощта на ВАР за евентуален червен картон, но в крайна сметка такъв не последва.

В следващите минути играта доста се накъса, а двамата вратари нямаха почти никаква работа. Маурисио Гарсес се опита да притесни Светослав Вуцов с удар по диагонала в заключителните моменти на първата част, но стражът на „белите” нямаше никакви проблеми.

На почивката наставникът на домакините Саша Илич предприе промяна в редиците на „червените”. Енес Махмутович бе заменен от Мено Кох.

ЦСКА победи Славия само за три минути и поведе в класирането (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

ЦСКА започна по-силно втората част, а това даде резултат в 55-ата минута, когато „червените” откриха. След страхотен пробив на Бамба по лявото крило, който премина покрай четирима бранители на гостите, последва мощен шут по диагонала. Вуцов успя да избие но за негово нещастие я прати на пътя Маурисио Гарсес, който стреля без никаква подготовка и не остави никакви шансове на стража на Славия.

Само три минути след откриването на резултата ЦСКА нанесе своя решителен удар, вкарвайки второ попадение в срещата. Окрилени от гола на Гарсес, домакините започнаха да пресират все повече своя противник. При опит на гостите да изнесат топката, Вуцов и бранителите пред него сгрешиха и „подариха” ъглов удар на „червените”. След изпълнението му и центрирането на Тибо Вион, резервата Мено Кох бе безпощаден и с мощен удар с глава, прати топката под гредата – 2:0!


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петрол

    7 14 Отговор
    Бензинджията пак продаде мача. Първото полувреме Славия играха много добре, за ди си вдигнат цената и на почивката мачът е бил спазарен.

    Коментиран от #5

  • 2 Дебелев

    8 13 Отговор
    Дебелия пак хариза мача. А съдията трябваше да покаже челвен картон на червения защитник.Но и съдията бе в "играта".
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Максим Загориченски

    8 0 Отговор
    Нека поне ваднъж да сме позитивни. На нас все ни се привиждат дяволи, а горикте ангели все ни заобикалят.
    Че днес футболът е бизнес е факт, но нека намерим сили в себе си да се радваме по не на молкото футбол, който виждаме по българските игрални терени. Късмет!
  • 5 Жалкото

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Петрол":

    За съжаление така се успокояват Левскарите
  • 6 СРАМОТА!

    4 9 Отговор
    Съдията поряза Славия. Явно го направи, всички знаят, че той е чорбар.Измислено първенство. Двама българи имаше само в ЦСКА, това български отбор ли е? А и го подкрепят всячески.Срамота!