13 Септември, 2022 14:45 1 557 2

Кошмарна статистика надвисва над Лудогорец преди гостуването на Бетис

  • лудогорец-
  • бетис-
  • футбол-
  • лига европа-
  • статистика

От първото гостуване на наш тим в турнирите на Пиренейския полуостров - през 1958 година досега, победата за родните тимове не идва, а никога не е била и близо

Кошмарна статистика надвисва над Лудогорец преди гостуването на Бетис - 1
Снимка: ludogorets.com

Лудогорец го чака много тежко гостуване в Севиля на Бетис. Не само сега, но и от повече от 60 години Испания се е превърнала в най-кошмарната дестинация за българските клубове в Европа, пише "Мач Телеграф".

От първото гостуване на наш тим в турнирите на Пиренейския полуостров - през 1958 година досега, победата за родните тимове не идва, а никога не е била и близо. Мачовете в Испания са 21, от които 20 пъти българските тимове се прибират победени, а само веднъж, и то с много късмет, са се прибрали с равенство. Головата разлика също е кошмарна - 62:8.

Първото гостуване в Испания е на ЦСКА - през 1958 година в турнира за КЕШ срещу Атлетико Мадрид и завършва 2:1 за "дюшекчиите". В реванша ЦСКА бие с 1:0, но тъй като головете на чужд терен и тогава, както и сега, нямат значение, се стига до трети мач. Той се играе в Женева, а Атлетико бие с 3:1. На сметката на ЦСКА е и единсвеният незагубен мач от български клуб в Испания. През 1981 година, пак в турнира за КЕШ, "червените" бият у дома Реал Сосиедад с 1:0 с гол на Цветан Йончев в заключителните секунди на мача. Реваншът завършва при резултат 0:0.

Като елиминации може да се каже, че само два пъти наши клубове са успявали да елиминират испански. И двата пъти противници са баски. През 1973-та година Берое първи успява да изхвърли Атлетик Билбао с 3:0 в Стара Загора и минимална загуба с 0:1 в Испания на "Сан Мамес".

Лудогорец от своя страна също няма добри спомени от испански съперници. От три визите на Пиренеите "орлите" имат три загуби при голова разлика 0:11.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човек за реализации

    2 2 Отговор
    Може ли аз да бъда на хранилка в някоя парламентарна партия?
    Аз не съм ли човек?
  • 2 Окошмарен

    2 1 Отговор
    Дреми на ....ура за кошмарите на Деелиорманците и на Пафката- чекиджията