14 Септември, 2022 09:35 1 926 0

Готвачът на германския национален отбор е разтревожен за изхранването на футболистите в Катар

  • готвач-
  • футбол-
  • германия-
  • катар-
  • световно първенство

Този път открихме, че не е лесно да занесеш каквото и да било до Катар

Готвачът на германския национален отбор е разтревожен за изхранването на футболистите в Катар - 1
Снимка:

Готвачът на германския национален отбор по футбол е разтревожен от вероятността продуктите за менютата на играчите да не пристигнат навреме за световното първенство в Катар, пише агенция ДПА.

"На всеки турнир разглеждаме надълго и нашироко опциите за това какво можем да занесем дотам и какви проблеми ще срещнем. Този път открихме, че не е лесно да занесеш каквото и да било до Катар", казва Антон Шмаус и добавя, че страната изисква специални сертификати за внос на храни от Германия.

Шмаус се грижи за диетите на Мануел Нойер и компания от 2017 насам. Той смята, че в Катар ще се сблъска и с още един непознат проблем - климата.

"Когато тръгнем, тук ще бъде зима, а ще пристигнем на лятна обстановка. Затова мислим и как да поддържаме футболистите ни хидратирани през цялото време", продължава той.

Шмаус разкрива още, че за разлика от лятна Европа, в Катар вечерта е студена и градусите се покачват рязко сутринта. Това ще бъде проблем за изготвянето на хранителна програма, която обикновено зависи от производството в региона, в който се намира отборът. Катар обаче не изкарва много на пазара.

Шмаус казва още, че мисли за изхранването на националите до самия край на шампионата.

"Предполагаме, че ще играем до последно, затова и аз планирам нещата по този начин", завършва той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА