Last news in Fakti

19 Септември, 2022 12:44 1 174 1

Карло Анчелоти: Видя се, че отборът е добър и без Бензема

  • карло анчелоти-
  • реал мадрид-
  • шампионска лига-
  • футбол

Валверде и Родриго са много специални, защото са това, което трябва да бъде модерния футболист - да играе на различни позиции, да има физика и техника...

Карло Анчелоти: Видя се, че отборът е добър и без Бензема - 1
Снимка:

Треньорът на Реал (Мадрид) - Карло Анчелоти не спести суперлативите за отбора си за представянето в дербито с Атлетико.

"Със Симеоне се поздравихме преди мача, неговият навик е добър. Мисля, че отборът се оправи много добре без Карим. Всички, които играха на тази позиция, се справиха. Родриго вкара много хубав гол, здравето на тима е на много високо ниво", зарадва се италианецът.

"Валверде и Родриго са много специални, защото са това, което трябва да бъде модерния футболист - да играе на различни позиции, да има физика и техника... Двамата прогресираха много и сме доволни за тях", добави Анчелоти.

"Мисля, че през първото полувреме контролирахме много добре извеждащите им подавания зад гърба на защитата с излизанията на Тибо. Головете ни успокоиха, но и през втората част имахме идеята да им създаваме постоянно проблеми. Страдахме в края, Атлетико натисна и ни създаде проблеми", призна той.

"Защитавахме се с нисък блок и сме свикнали на това. Това ни позволи да контролираме добре Гризман и Жоао Феликс. Щом Симеоне казва, че сме се защитавали добре, мога само да му благодаря, това е комплимент", добави специалистът.

"Видя се, че отборът е добър и без Карим - най-важния ни играч. Има неща, които могат да се подобрят, нормално е, но истината е, че няма какво повече да искам от този отбор. Спечелихме всички мачове досега, много съм щастлив и горд, че тренирам тези футболисти", категоричен бе Анчелоти.

"Барселона се справя много добре, но и ние го правим. Този сезон е странен, не се знае какво ще стане след Световното първенство. Това, което става сега с Атлетико, може да ни споходи и нас", застрахова се треньорът.

"Модерният футболист трябва да е завършен - да има качества, енергия... Интензивността е много важна в съвременния футбол. Футболът се играе от футболистите. Треньорите подготвят стратегията, но футболът е на футболистите и това трябва да се знае", завърши Карло Анчелоти.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брависимо

    1 0 Отговор
    Карло е истински специалист за специални отбори.