2 Октомври, 2022 21:26 2 177 1

Джани Инфантино: Това е черен ден за всички, които по някакъв начин са ангажирани с футбола

  • джани инфантино-
  • фифа-
  • футбол-
  • индонезия

174 души намериха смъртта си по време на блъсканица, безредици и меле в мач от най-високото ниво на футбола в Индонезия

Джани Инфантино: Това е черен ден за всички, които по някакъв начин са ангажирани с футбола - 1
Снимка: БГНЕС

Световният футбол "е в състояние на шок", след като най-малко 174 души намериха смъртта си по време на блъсканица, безредици и меле в мач от най-високото ниво на футбола в Индонезия. Срещата се игра в източната част на остров Ява.

"Това е черен ден за всички, които по някакъв начин са ангажирани с футбола и е трагедия, която е отвъд възприятията ни, заяви президентът на ФИФА Джани Инфантино по повод инцидента.

"Използвам възможността да изразя своите най-дълбоки съболезнования на семействата и приятелите на жертвите, които загубиха живота си след този трагичен инцидент", каза Инфантино в изявление на страницата на ФИФА.

"Ние, ръководителите на ФИФА и глобалната футболна общност, всичките ни мисли и молитви са с жертвите, онези, които бяха ранени, заедно с народа на Индонезия, с колегите от Азиатската футболна конфедерация, Индонезийската футболна асоциация и Индонезийската футболна лига в този труден момент.

Домакините в срещата от ФК Арема Маланг паднаха с 2:3 от Персебая Сурабая – един от най-силните отбори в Индонезия, а срещата се игра на стадиона в град Канджурухан.

Заместник-губернаторът на Източна Ява Емир Дардак каза пред Kompas TV, че 174 са загинали, след като полицията е използвала сълзотворен газ, докато хиляди фенове нахлуват на терена.

Инфантино допълни в изявление за медиите в Швейцария, че е поискал и подробен доклад от Азиатската футболна конфедерация, в който да бъде описана цялата хронология на събитията и да му бъдат посочени виновниците.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ученият котка

    1 1 Отговор
    Възможно е денят на европейската мобилизация да стане наистина черен.