5 Октомври, 2022 07:59 1 050 0

Интер иска защитник на Манчестър Сити

  • манчестър сити-
  • нейтън аке-
  • футбол-
  • интер

Договорът на 30-годишния бранител с "нерадзурите" е до лятото и от клуба като че ли не смятат да го подновяват с оглед на спада в представянето на играча

Интер проявява интерес към защитника на Манчестър Сити Нейтън Аке. Нидерландецън е набелязан като потенциален заместник на сънародника си Стефан де Фрай. Договорът на 30-годишния бранител с "нерадзурите" е до лятото и от клуба като че ли не смятат да го подновяват с оглед на спада в представянето на играча, твърди "Интер Лайв".

В същото време Аке има сериозна конкуренция в състава на Сити. Клубът разполага на неговата позиция още с Рубен Диаш, Джон Стоунс, Аймерик Лапорт, а наскоро бе привлечен и Мануел Аканджи. Така че 27-годишният нидерландец едва ли ще играе твърде много през сезона. Той бе титуляр в дербито с Манчестър Юнайтед (6:3) през уикенда, като това бе 7-ият му мач във всички турнири.

Няма да е изненада, ако Аке потърси ново предизвикателство през лятото, макар да има договор до 2025 година. Интер обаче ще трябва да приготви около 30 милиона евро за услугите му. Интерес към него има и от страна на Челси.

Привличането на централен защитник е основен приоритет за Интер за следващото лято. Тогава като свободен агент освен Де Фрай може да си тръгне и Милан Шкриняр, чийто договор също изтича, така че именно там ще бъдат съсредоточени основните сили в селекцията на клуба.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА