Last news in Fakti

5 Октомври, 2022 09:17 1 321 0

Фамилия Хил Марин търси купувач за Атлетико Мадрид

  • атлетико мадрид-
  • футбол-
  • ла лига-
  • загуби-
  • хил марин

"Мигел Анхел Хил Марин знае, че притежава високо ценен клуб, но тази година има загуби в размер на 40 милиона евро, което е проблем

Фамилия Хил Марин търси купувач за Атлетико Мадрид - 1
Снимка: БГНЕС

Собственитице на Атлетико Мадрид от фамилия Хил Марин търсят купувач за клуба. Това разкри журналистът Едуардо Инда. Според него причината за това са сериозните финансови загуби през тази година.

"Мигел Анхел Хил Марин знае, че притежава високо ценен клуб, но тази година има загуби в размер на 40 милиона евро, което е проблем. Ако клубът продължи да трупа загуби, ще се наложи увеличаване на капитала, а така Хил Марин и Енрике Сересо може да загубят мажоритарния си дял и контрола над клуба, а те не желаят да поемат подобен риск. Цените, които се плащат за клубовете в Испания, са ниски, в сравнение с тези в Англия. Но клубът се предлага на пазара. Той има сериозна стойност не само заради страхотните си съоръжения. В същото време обаче се търси сделка възможно най-скоро, защото при отпадане от Шампионската лига преди 1/8-финалите, това драстично ще свали цената му. В Атлетико говорят за загуба от 40 милиона, а това не е устойчиво във футбола. Ако продадат Жоао Феликс за 40 милиона, при положение, че го купиха за 130, това би било разрушително", смята Инда.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА