Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 10:27 2 234 0

Падна треньорска глава в Испания

  • хулен лопетеги-
  • севиля-
  • футбол-
  • шампионска лига-
  • ла лига

Шесткратният шампион в Лига Европа започна слабо сезона и има само една победа във всички турнири до момента

Падна треньорска глава в Испания - 1
Снимка:

Испанският Севиля уволни старши треньора Хулен Лопетеги след поражението от Борусия Дортмунд с 1:4 като домакин в груповата фаза на Шампионската лига. Шесткратният шампион в Лига Европа започна слабо сезона и има само една победа във всички турнири до момента.

"Благодаря на всички хора в клуба и играчите, които ми донесоха прекрасни моменти", заяви Лопетеги пред телевизия Movistar Plus още преди официално обявяване на уволнението му от клуба. "Тъжен съм, че напускам отбора, който обичам много. Благодаря и на феновете на Севиля. Оценявам подкрепата им. Вече си казах довиждане с футболистите. Не е време да говорим за това дали е имало проява на неуважение от клуба. Благодарен съм за всичко, което постигнах със Севиля", добави Хулен Лопетеги през сълзи.

Специалистът бе изпратен с овации от феновете на испанския клуб след края на мача, а привържениците на Севиля поискаха със скандирания оставката на ръководството.

Очаква се Лопетеги да бъде заменен от аржентинеца Хорхе Сампаоли. Севиля заема 17-о място във временното класиране в испанската Ла Лига. Тимът записа най-лошия си старт на сезона от завръщането в елита през 2001 година.

"Севиля се разделя с Хулен Лопетеги, който приключва периода си в клуба след три прекрасни сезона, в които целите бяха изпълнени и четвърти, в който резултатите не отговарят на необходимото", се казва в съобщението на клуба, разпространено малко по-късно.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА