Last news in Fakti

9 Октомври, 2022 20:42 1 820 0

Арсенал си върна върха в класирането след страхотен мач срещу Ливърпул

  • арсенал-
  • ливърпул

„Артилеристите“ демонстрираха необичайно израстване в манталитета си

Арсенал си върна върха в класирането след страхотен мач срещу Ливърпул - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал спечели дербито срещу Ливърпул с 3:2, за да сложи край на една дълга серия от мачове без успех над „мърсисайдци“. Това бе едва второто поражение на Юрген Клоп от „артилеристите“, откакто пое своя тим през 2015 г.

След само 58 секунди игра резултатът бе открит, благодарение на Габриел Мартинели, който се озова очи в очи с Алисон Бекер след отличен пас в коридор на Мартин Йодегор.

Гостите обаче се окопитиха и започнаха да владеят топката по-уверено, докато домакините се прибраха в задни позиции и заиграха на контраатака. Това бе продиктувано и от успешната висока преса на съперника.

Дарвин Нунеш най-накрая се отпуши след първия кръг във Висшата лига, за да изравни резултата в 34'. Той бе намерен с премерено подаване по земя от Луис Диаш, за да може уругваецът да се хвърли на шпагат и да намери мрежата.

Контузия обаче сполетя Диаш и макар той да опита да продължи след медицинската интервенция, трябваше да напусне, а няколкото други прекъсвания дадоха основания на главния съдия - Мартин Оливър, да даде 5 минути продължение. В тях Ливърпул стигна до статично положение, но бе хванат на контраатака в последните секунди. Мартинели тръгна мощно покрай Джордан Хендерсън, но тъкмо капитанът го настигна и Трен Александър-Арнолд реши да се присъедини, но така оголи позицията зад гърба си, сякаш, за да докаже за пореден път, че играта му в отбрана е отчайваща. Бразилското крило така центрира удобна топка към Габриел Магаляеш, който се бе изстрелял напред, той прескочи кълбото, а зад гърба му Букайо Сака нямаше проблем, за да стреля точно.

След паузата Александър-Арнолд бе заменен от Джо Гомез и това видимо заздрави десния фланг на „мърсисайдци“. Роберто Фирмино междувременно се бе появил в игра на мястото на Диаш и именно бразилецът върна отново равенството с поредния си гол срещу „артилеристите“.

В 76' се стигна и до сюблимния момент в двубоя. Тиаго Алкантара направи дузпа срещу Габриел Жесус, която бе материализирана от Сака, за да видим и крайното 3:2.

До края на срещата домакините опитаха да владеят по-дълго топката и за разлика от предходни години този път им се получи и опазиха трите точки, като в същото време си върнаха върха в класирането от Манчестър Сити.

Ливърпул пък вече е на цели 14 точки от първото място и макар сезонът едва наскоро да започна можем да твърдим, че тимът няма да се бори този сезон за титлата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА