Last news in Fakti

11 Октомври, 2022 14:00 1 685 3

Битката между вратарите на бъдещето!

  • светослав вуцов-
  • пламен андреев-
  • славия-
  • левски-
  • футбол

В нея са забъркани вратарите Светослав Вуцов и Пламен Андреев

Битката между вратарите на бъдещето! - 1
Колаж: Телеграф

Дербито между Славия и Левски винаги е предлагало интересни сблъсъци, а утрешното не остава по-назад. И в двата тима, чието съперничество датира от зората на футбола у нас, има фигури, които си заслужават вниманието. Начело с опитните Галин Иванов и Ивелин Попов. Няма как обаче един дуел да не буди интерес.

В него са забъркани вратарите Светослав Вуцов и Пламен Андреев. Ако те продължават да се развиват добре и да трупат мачове и опит, то в един момент със сигурност ще бъдат и в двубой за титулярното място в националния отбор, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф".

Между тях освен младостта има малко общо неща, ако не броим това, че са плод на школата на „Герена“. Вуцов е част от футболна династия и е орисан да се пробва в най-популярната игра. Андреев пък е от момчетата, на които е отредено да се пробиват по-трудно. И оттам всичко е въпрос на качества, но и малко късмет. А не на последно място и на клубна политика.

Със сигурност обаче Вуцов щеше да пробие в Славия по-лесно отколкото Андреев в Левски, ако на „Герена“ не брояха стотинките. „Сините“ със сигурност биха пробвали поредното име от чужбина. Е, нещата се промениха и след завръщането на Станимир Стоилов, който бе категоричен, че пари за вратари от чужбина повече няма да се дават. Поне докато е начело на тима.

Не може да не отчетем, че и двамата дебютираха със суха мрежа. Вуцов при 0:0 с Етър през 2020 година, а Андреев влезе като резерва на Михайлов в последните минути при победата на Левски с 2:1 над Черно море на „Тича“ в последния мач за същия сезон.

До този момент Светослав е с едни гърди пред Андреев, не само като опит. Двамата бяха титуляри в дербито, с което стартира с миналото първенство, което бе спечелено от „белите“ с 2:1. Иначе откъм трофеи и ясно – Андреев бе титуляр по време на похода към Купата, която „сините“ извоюваха през миналото лято. Вуцов до този момент не е имал такава възможност със Славия.

Доста мачове делят Светльо Вуцов от Пламен Андреев, който стартира кариерата си при мъжете година по-рано от колегата си, а това има отражение и в цената им. На този етап синът на Вили Вуцов е със 100 000 евро по-скъп. Според авторитетният в това отношение сайт Трансфермарк, Светослав е оценен на 600 000 евро.

Колегата му пък бързо се изкатери до 500 000, след като захапа титулярното място от Николай Михайлов.

Със сигурност обаче нито един от двата столични гранда не би се разделил с вратаря си на такава цена. И „белите“, както и „сините“ се надяват, че могат да спечелят двойно от тях.

Вуцов през последните 2 години бе спряган за куп западни отбори, но в крайна сметка черно на бяло май се оказа, че има само едно предложение – от Парма. До сделка обаче не се стигна.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 е тоя вуцовия

    7 2 Отговор
    освен една голема уста кво друго бъдеще има та го лансирате
  • 2 Левскар

    3 4 Отговор
    Не сравнявайте предателя с Андреев! Ние не сме цска - тата!
  • 3 Ще падна от смях

    5 5 Отговор
    Вуцов наистина е талантлив и има качества , но наистина не разбирам това момче от Левски защо го лансират толкова . Посредствен е