Last news in Fakti

16 Октомври, 2022 18:18 1 493 1

Нюкасъл излъга Манчестър Юнайтед и взе точка на „Олд Трафорд” (ВИДЕО)

  • манчестър юнайтед-
  • нюкасъл-
  • висшалига футбол

Тимът на Ерик тен Хаг пропусна няколко „златни” шанса през втората част, които определено ги лишиха от трите точки

Нюкасъл излъга Манчестър Юнайтед и взе точка на „Олд Трафорд” (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед не успя да победи Нюкасъл в двубоя между двата тима от 11-ия кръг на Висшата лига. Двубоят на „Олд Трафорд” завърши без голове – 0:0, като домакините са тези, които трябва да съжаляват повече за пропуснатата победа. Тимът на Ерик тен Хаг пропусна няколко „златни” шанса през втората част, които определено ги лишиха от трите точки.

Така „червените дяволи” регистрираха първото си равенство от началото на сезона в Англия, докато Нюкасъл продължи серията си без поражение във Висшата лига.

Двата тима остават „съседи” във временното класиране. Манчестър Юнайтед е пети с актив от 16 точки, а „свраките” са шести с точка по-малко.

Мачът започна с добро положение за домакините, при което Фред имаше възможност да стреля от границата на наказателното поле, но не уцели вратата на Ник Поуп. Само пет минути след първия съдийски сигнал гостите от Нюкасъл имаха претенции за дузпа, след сериозно единоборство между Калъм Уилсън и Рафаел Варан, но реферът Крейг Поусън бе категоричен, че наказателен удар няма.

В 13-ата минута Джейдън Санчо пробва късмета си с далечен удар, но прати топката покрай вратата.

В 22-ата минута гостите от Нюкасъл стигнаха до отлична възможност пред наказателното поле на домакините. Жоелинтон проби много добре фронтално срещу вратата, но бе препънат от Фред, който се опита да избие топката с шпагат. Главният рефер видя непозволени действия от халфа на „червените дяволи” и отсъди свободен удар на няколко метра пред пеналта.

Зад топката застана Трипиър, който стреля, но я прати в стената. Последва центриране на Трипиър към Жоелинтон, а нападателят стреля с глава, но прати коженото кълбо в напречната греда. За щастие на Жоелинтон топката отново попадна в него и той отново стреля, но този път в десния страничен стълб, след което бранител на Юнайтед изби в ъглов удар.

Най-добрата ситуация за Манчестър Юнайтед през първата част дойде в 38-ата минута, когато Антъни излезе на стрелкова позиция и отправи първия точен удар за „Червените дяволи” в мача. След контраатака на домакините, Санчо бе изведен отляво, напредна и намери Антъни в наказателното поле, който овладя и стреля по диагонала. Ник Поуп обаче бе на мястото с изби с крак.

Втората част започна отлично за домакините, които стигнаха до два гола за две минути, но и двете попадения бяха отменени. Първо Санчо комбинира с Роналдо, а португалецът прати топката в мрежата, но страничният рефер отсъди засада при подаването. Секунди по-късно Фабиан Шер върна топката към Поуп от свободен удар, Роналдо пресече преди вратарят на гостите да играе с топката и реализира във вратата, но и този гол бе отменен от рефера Крейг Поусън, който отсъди, че играта не е била подновена и вдигна жълт картон на Роналдо.

В 62-ата минута Санчо центрира към Каземиро, но бразилецът се строполи на терена след минимален контакт с Бърн, след което обаче Антъни стреля, но право в тялото на Ник Поуп.

В 81-ата минута футболистите на Манчестър Юнайтед стигнаха до пряк свободен удар пред вратата на Нюкасъл. Въпреки че топката бе заложена на около 26 метра от голлинията на вратата на гостите, Маркъс Рашфорд реши да стреля директно, но прати коженото кълбо над вратата.

Две минути преди края на редовното време Юнайтед пропусна уникален шанс. Маркъс рашфорд бе изведен зад отбраната на Нюкасъл, напредна и с лекота преодоля излезлия да го пресрещне Нико Поуп. Англичанинът комбинира с Фред на точката на дузпата, но не успя да уцели опразнената врата на гостите и прати топката в аут.

В петата минута от продължението на мача Маркъс Рашфорд също направи фрапантен пропуск, не успявайки да засече точно с глава отлично центриране на Каземиро.

Така двубоят на „Олд Трафорд” завърши без победител, а двата тима се задоволиха само с по точка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дуртикурти

    0 0 Отговор
    Нюкасъл ще бъде шампион след четири трансферни прозореца. За тия от Юнайтед скоро няма да има щастие. Никакъв отбор не са. Има там един Бруно Фернандеш, който през цялото време на мача, виеше като линейка срещу съдията, вместо да играе футбол, за което му се плаща.