Last news in Fakti

16 Октомври, 2022 19:15 2 046 2

Реал Мадрид спечели Ел Класико срещу колеблив Барселона

  • реал мадрид-
  • ел класико-
  • барселона-
  • футбол-
  • ла лига

"Белият балет" се наложи с 3:1

Реал Мадрид спечели Ел Класико срещу колеблив Барселона - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид победи Барселона с 3:1 в 250-то издание на Ел Класико. Карим Бензема откри резултата в 12-та минута. Федерико Валверде удвои преднината на "кралския клуб" в 35-та минута. Феран Торес реализира за каталунците в 83-та минута. В края на мача Родриго вкара от дузпа и сложи точка на спора.

Първият точен удар бе в сметката на Барселона, в 5-та минута, когато Рафиня успя да залъже защитник с финт и да стреля. Изстрелът бе от над 20 метра и мина малко над горната греда. Само две минути по-късно и Реал Мадрид застраши сериозно вратата на каталунците, Винисуис стреля, а рикошет направи топката много опасна и все пак тя излезе, тупкайки на сантиметри от гредата.

Реал Мадрид спечели Ел Класико срещу колеблив Барселона
Снимка: БГНЕС

Страхотен шанс за Реал Мадрид в 12-та минута! Винисуис Жуниор получи топка по фланга, а той успя много добре да напредне до наказателното поле на Барселона. Бразилецът остана очи в очи с вратаря Тер Стеген, но стража на Барселона спаси удара му. Топката обаче попадна право в краката на Карим Бензема, който се намираше на правилното място в правилното време и прати топката във вратата на гостите - 1:0.

Барселона не съумява да изнесе топката, чак в 23-та минута дадоха някакъв отговор на играта на "белите" и полученото попадение. Рафиня опита опасно центриране, а топката тупна около втора греда, но там нямаше футболист на гостите. Барселона пое контрол над топката, а като че ли Реал Мадрид се прибра по-дълбоко в половината си.

Реал Мадрид спечели Ел Класико срещу колеблив Барселона
Снимка: БГНЕС

Пред Левандовски се откри изключително добра възможност да реализира в 25-та минута, но полякът прати топката далеч над вратата, въпреки че бе само на сантиметри от голлинията. Левандовски опита да засече остро подаване на втора греда, но не успя да намери топката добре, а тя прелетя високо над вратата. Останаха съмнения и за засада. В 27-та минута Барселона доказа, че пробуди след гола, който получи. Сержи Роберто проби добре по фланга и центрира на първа греда, където Дембеле опита да стреля с глава, но отново топката прелетя над вратата.

Реал Мадрид спечели Ел Класико срещу колеблив Барселона
Снимка: БГНЕС

Голяма грешка на Ерик Гарсия даде нов шанс за Реал Мадрид. Карвахал се възползва от слабата игра в защита и намери Винисуис Жуниор в центъра на терена, а той успя да повлече няколко човека от отбраната на Барселона със себе си, а след това се обърна и подаде към Федерико Валверде, който беше абсолютно сам на границата на наказателното поле. Валверде изпрати много плътен и силен удар по земята, а Тер Стеген почти стигна до топката, но не успя да се намеси - 2:0.

Реал Мадрид спечели Ел Класико срещу колеблив Барселона
Снимка: БГНЕС

Още един добър шанс за Левандовски, в 43-та минута Балде центрира топката към наказателното поле на "лос бланкос", а топката стигна до Серхио Бускетс, който успя да я подаде с глава към Левандовски. Полякът беше сериозно натиснат и не успя да отправи достатъчно добър удар към вратата на Андрий Лунин.

Изненадващо, Шави не промени нищо в състава си, при началото на второто полувреме. Много силно начало на втората част за Реал Мадрид, а Карим Бензема дори успя да се разпише отново във 51-та минута, но радостта му бе кратка, тъй като съдията и ВАР се намесиха - засада, а гол няма.

Реал Мадрид спечели Ел Класико срещу колеблив Барселона
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Барселона - Шави Ернандес, погледна към смените в 60-та минута, на терена се появиха Феран Торес, Жорди Алба и Гави, а на скамейката седнаха Рафиня, Балде и Серхио Бускетс.

В 64-та минута Бензема намери страхотно Винисуис Жуниор в наказателното поле на каталунците, Тер Стеген обаче стигна до първи топката и успя да се намеси страхотно. Останаха съмнения и за засада. И от фаул Барселона не успя да направи нещо по-интересно. Каталунците получиха шанс да изпълнят от добра позиция, а Левандовски изпрати топката в стената, а минутка по-късно Левандовски получи добър пас в наказателното поле, той финтира Милитао, а след това бе съборен от върхлитащия Дани Карвахал. Последваха сериозни претенции от тима на гостите за дузпа, но съдията не отсъди такава.

Ансу Фати не бе далеч от целта, когато в 78-та минута опита късмета си от границата на наказателното, но топката мина покрай гредата.

Блестящ Ансу Фати проби по фланга и навлезе в наказателното поле на "белите". Той подаде остро в наказателното, където Левандовски пропусна топката, но тя стигна до Феран Торес на втора греда, а той изпрати кълбото в мрежата на опразнената врата в 83-та минута.

Реал Мадрид спечели Ел Класико срещу колеблив Барселона
Снимка: БГНЕС

Каталунците се разиграха, а в 87-та минута имаха още един невероятен шанс за отбелязване на гол. След центриране и разбъркване в наказателното поле на Реал Мадрид, Ансу Фати плонжира, за да стигне до топката с глава. Ударът му обаче тупна няколко пъти и излезе покрай гредата, Лунин не успя да стигне до нея, но късметът спаси домакините.

В 89-та минута Реал Мадрид създаде страхотна контраатака, а Родриго бе съборен в наказателното поле на каталунците, но ВАР и съдията първоначално не се намесиха. Секунди след това обаче, Хосе Мария Санчес даде сигнал играта да бъде спряна. Главният съдия сам отиде да разгледа ситуацията и отсъди дузпа. Именно Родриго застана зад топката и стреля от бялата точка. Последва страхотен изстрел, никакъв шанс за тер Стеген и 3:1.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дузпеси

    5 1 Отговор
    Прехваления Левандовски отново не вкара гол.
  • 2 Пламен

    3 0 Отговор
    Реал Мадрид са класи над БарЦелона...