Last news in Fakti

21 Октомври, 2022 13:27 814 1

Георги Йомов продължава да очаква решението на УЕФА

  • футбол-
  • георги йомов-
  • уефа

В тялото на родния национал бяха открити следи от метаболит на тестостерона, като се очаква санкцията му да е между 2 и 4 години извън терените

Георги Йомов продължава да очаква решението на УЕФА  - 1
Снимка: БГНЕС

Крилото на ЦСКА Георги Йомов продължава да очаква решението на УЕФА относно положителната допинг проба, която даде през лятото след домакинството на Македония ГП. В тялото на родния национал бяха открити следи от метаболит на тестостерона, като се очаква санкцията му да е между 2 и 4 години извън терените. В момента той е със замразени права за срок от 90 дни.

Йомов пледира "невинен", тъй като е приел забраненото вещество несъзнателно. ЦСКА е наел швейцарска адвокатска кантора да защитава национала, а надеждите са, че санкцията му ще бъде свалена до 6 месеца.

До 5 октомври играчът трябваше да изпрати всички документи, които е подготвил в своя защита към УЕФА. След това се провеждат заседания на две комисии на евроцентралата и изслушване на крилото, а окончателното му наказание се очаква в края на този месец или началото на следващия. След това двете страни имат право на обжалване пред Арбитражния спортен съд в Лозана. Което означава, че едва ли Йомов ще научи окончателната си съдба преди края на годината, пише "Тема Спорт".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бивш роден национал

    0 0 Отговор
    Е къв национал, че и роден отгоре на всичко ?!... Родния, или родЕния национал, освен това. Като ви чете човек гръмките заглавия, ще си помисли, че се раждат национали. Тоя е свършен отвсякъде, ама не - национал и туй то.