22 Октомври, 2022 22:40 1 413 3

България с титла и два сребърни медала от европейското по бокс за жени в Будва

  • петър лесов-
  • венелина поптолева-
  • бокс-
  • европейско

По време на финалите бе отличен олимпийският шампион Петър Лесов

Златен и два сребърни медала - това е равносметката за България след проведените финални битки на Европейското първенство по бокс за жени в Будва. След титлата на Севда Асенова (48 кг), със сребърни отличия се поздравиха Венелина Поптолева (52 кг) и Светлана Каменова (57 кг), предава БТА.

Поптолева достигна за първи път в кариерата си до финал на такъв форум. Тя даде всичко от себе си, но в крайна сметка отстъпи на много опитната и класна украинка Тетяна Коб с 0:5 гласа.

В другия финал от днес Светлана Каменова също имаше много сериозна съперничката срещу себе си. Нашето момиче се би достойно, но победата отиде в ръцете на бронзовата от Игрите в Токио миналата година Ирма Теста (Италия).
Така България завърши шампионата със злато, два сребърни и бронзов медал на Европейското първенство в Будва. На трета позиция се нареди Станимира Петрова (54 кг).

По време на финалите бе отличен олимпийският шампион Петър Лесов. Легендата бе почетен за успехите си от близкото минало.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво !

    3 0 Отговор
    То на днешно време добре, че поне момичетата правят нещо !
  • 2 мъкаааа

    0 0 Отговор
    Момите вече ще ни шамарят. Както е тръгнало,мъжете ще станат слабия пол. Трябва да потренират художествена гимнастика по трика и женски прически.
  • 3 един от многото

    1 0 Отговор
    Това нашето , най не прилича на жена!