Last news in Fakti

24 Октомври, 2022 12:30 1 919 15

Петър Курдов: Мъри се държи като едноличен собственик на Левски, клубът не му е бащиния

  • станимир стоилов-
  • левски-
  • футбол-
  • петър курдов

Досега треньор на "Герена" не се е ползвал с такъв комфорт, а Мъри е на шесто място

Петър Курдов: Мъри се държи като едноличен собственик на Левски, клубът не му е бащиния - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият футболист на Левски Петър Курдов коментира пред "Тема Спорт" представянето на "сините" в последните мачове с Локо (Пловдив), Славия и Септември (София), в които тимът не успя да стигне до победата.

Г-н Курдов, как ще коментирате играта на Левски в последните три мача, в които не успя да победи?
Ако мога да използвам думи на треньора Стоилов, той акцентира върху това, че с изявите си отборът е отключил злобата и завистта към Левски. Нещо не мога да ги разбера тези хора, които ги е хванала звездоманията. Наясно ли е той, че това е клуб, който е на много милиони души в България. Имам чувството, че действа като едноличен собственик и след споменатите вече три мача повтаря едно и също - "Трябва да работим, да работим..." Кой му пречи? Продукцията, която гледаме, не е такава, каквато трябва. Дава ли си сметка, че много души, които са отстрани и обичат Левски не по-малко от него и са дали една частица от себе си за този клуб, имат по-различно мнение от неговото? В последно време имам усещането, че в отбора са играли само Наско Сираков и Станимир Стоилов, други не е имало. Сега се опитват да ни замазват очите с една безвкусна гозба.

Левски няма никаква идея в нападение. И в един момент застава срещу нас Мъри, започват да му скандират името и той казва, че бил отключил злобата. А при цялата тази подкрепа от публиката отборът е на шесто място. На тази позиция може да сме и с Къци, който коси тревата на "Герена" от дълги години.

Къде виждате грешните решения в Левски?
Изгониха Здравко Димитров. С много хора съм говорил и сме коментирали, че има невероятни качества. Бил комарджия. Мисля, че в отбора и ръководството има по-големи комарджии. На Септември половината им отбор е от юноши на Левски и натриха ли му носа на треньора? Направиха го, момчетата играха като за последно. Молбата ми е да му кажете, че този отбор не е на майка му или баща му, а е на всички, които обичат Левски.

Може ли да се излезе от игровата криза?
Не искам да нападам отбора и Мъри, а им пожелавам да показват по-добри игри. Но след последните три мача той говори едно и също. Колкото вина има треньорът, толкова имат и футболистите, които не знаят къде се намират

Играеш в днешно време пред пълен стадион и да не знаеш какво да правиш. Как на "Герена" ще изпуснеш Локо Пловдив? Да не говоря за мачовете със Славия и Септември. След двубоя с последния тим светна червената лампа. Не знам докога феновете ще имат търпимост. Познавам много левскари, които са готови ръката да си отрежат за отбора, но да ходят на стадиона и да гледат безвкусица не знам. Всички условия имат. До вчера си измиваха ръцете с Ники Михайлов. Сега като го няма, кой ще бъде изкупителната жертва. В тима има футболисти като Краев, който не знае къде се намира. Не съм виждал по-слаб играч в Левски. Да не говоря за всичките чужденци, които бяха привлечени. Виждам безвкусица, безидейност и дори безизходица в нападение. Търсело се на пожар централен нападател. Досега какво спаха, че не го намериха? Много неща мога да кажа, но в последно време съм се затишил и не искам чрез моите думи да отприщвам полемики. В момента Стоилов има пълен картбланш в Левски. Досега треньор на "Герена" не се е ползвал с такъв комфорт, а Мъри е на шесто място.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 дядо поп

    11 8 Отговор
    Петре , спомни си и ти какъв беше на времето като футболист. След това освен с бракониерство и с язовири , нещо друго подхващал ли си? Една стотинка за Левски да си дал , аман от такива специалисти , с такива футболисти и без закупуване на качествени играчи , толкоз!
  • 4 Още

    5 4 Отговор
    Трай си пепи ,мърко скоро ще го разкрият и тогава ще има беж лиске да бегаме,комара не прощава
  • 5 кУмУнист

    11 8 Отговор
    На Курдов проблема му с Мъри е заради синчето му, макар и по късно в годините Мъри го взе в Астана. Курдов е легенда на Левски колкото и Бай Благой, това, че си ритал топка не те прави легенда, легенда си ако си плътно до отбора, а не във всеки момент да ги плюеш и хапеш. Сигурен съм, че Курдов дори няма нито членска, нито абонаментна карта, освен ако някой не му я е подарил, такива като него ги има във всеки отбор, "легенди" които искат да цоцат цял живот от отбора. А проблема му с Мъри се казва Атанас Курдов и нищо друго.
  • 6 Aлфа Bълкът

    8 6 Отговор
    Шесто място сега и купа ви подариха, за какво ревете?
    Толкова са ви възможностите, а се борихте за оцеляване преди Мъро. Трябва да му целувате ръцете, но иначе дълговете си растат и смъртната присъда е произнесена, само се забавя изпълнението ѝ!
  • 7 Атанас Курдов е най слабия нападател

    3 5 Отговор
    Играл някога този е голям боклук а Адриан Краев е един от най добрите български халфа за Здравко Димитров съм да съгласен
  • 8 Тоа па

    6 4 Отговор
    Аааа...Синчето на тоя беше изгонен и сега реве ! Май, той си мисли ,че пфк"Левски" му е бащиния.Мъри прави много за отбора и то за никакви пари.Очаквам и оня с овчата глава Вуцов,да има вечни привилегии.

    Коментиран от #15

  • 9 Левскар

    7 5 Отговор
    Тоя много го боли, че не може да цоца от ЛЕВСКИ. Петре, защо не вземеш ти да водиш отбора един полусезон, ама после като се провалиш, защото това е сигурно, ще трябва да те линчуваме. И като Здравко Димитров е толкова невероятен, я да видим къде играе......
  • 10 ти ли бе

    2 0 Отговор
    Ами ,6ти!Нормално,като не биеш....
  • 11 Диамантената ръка

    5 0 Отговор
    Без пари футбол днес не може да има, а пари в Левски в момента няма...
  • 12 Подуене

    5 3 Отговор
    Подуене спечели срещу "Ботев" - Пловдив, което беше подарък от съдията.
  • 13 Интересното

    4 1 Отговор
    Е ,че в коментара си споменава комарджии. Точно в десятката!
  • 14 Мърито се надува

    6 3 Отговор
    Мърито се надува, синият балон спихва. Вместо обратното.
  • 15 Ацо

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Тоа па":

    Не Мъри а Държавата в лицето на НАП и БФС със Перукан дето го плювахте ви спасиха отборчето! Два сезона ви дават лиценз по милост а Стойнето и Гришата по некое заемче че да съществувате ,справка при Ревльо Папазов!