Last news in Fakti

27 Октомври, 2022 09:52 752 1

Лига Европа достигна до важен момент - пъзелът ще започне да се подрежда

  • лига европа-
  • футбол-
  • мачове-
  • лудогорец

Днес предстои важен мач и за българския шампион Лудогорец, който ще трябва да опита да вземе нещо от фаворита в групата Бетис

Лига Европа достигна до важен момент - пъзелът ще започне да се подрежда - 1
Снимка:

Вторият по сила турнир на УЕФА - Лига Европа, достигна до важен момент. Днес ще се изиграят мачовете от 5-ия кръг на груповата фаза на турнира. След техния край много въпроси ще получат своя отговор и пъзелът ще започне да се подрежда - някои отбори ще си осигурят място на елиминациите, а други ще загубят окончателно шансове за продължаване в турнира. Днес предстои важен мач и за българския шампион Лудогорец, който ще трябва да опита да вземе нещо от фаворита в групата Бетис.

В група "А" един от големите фаворити в турнира в лицето на Арсенал гостува на ПСВ Айндховен. "Артилеристите" вече си осигуриха място в следващата фаза и се нуждаят само от точка, за да си гарантират първото място в групата. За "филипсите" мачът е далеч по-важен, тъй като те се нуждаят от всяка точка в битката за втората позиция.

В групата на Лудогорец - група "С", положението е доста интересно. Както вече стана дума, "орлите" приемат Бетис в Разград и при победа могат да се изравнят с испанците на върха на класирането. Равенството също влиза в сметките на българския шампион, но загуба може да го постави в трудна позиция. Рома е само на 3 точки зад "зелените" и с победа над ХИК в Хелзинки може да настигне разградчани.

В група "D" също три отбора спорят за първите две места. Роял Юнион има предимство, тъй като води в класирането с 10 точки. Днес белгийците гостуват на аутсайдера Малмьо и при победа ще си гарантират дори първото място в крайното класиране. Доста по-интересна е битката за втората позиция между Унион (Берлин) и Брага, които са разделени от само 1 точка и излизат в пряк сблъсък с германската столица.

В група "Е" фаворитите Манчестър Юнайтед и Реал Сосиедад вече си осигуриха продължаване напред в турнира. Сега обаче те ще се борят за първото място, което е изключително ценно и праща отбора директно на 1/8-финал. Днес испанците гостуват на Омония в Кипър с надеждата да продължат безупречната си победта серия. "Червените дяволи" пък приемат Шериф (Тираспол).

Най-завързаната група е група "F", където всички отбори са с равен брой точки и изглежда нищо няма да е ясно до последния кръг. В нея Лацио приема Мидтиланд, а Щурм (Грац) е домакин на Фейенорд.

Доста интересна е и група "Н", където на теория все още и четирите участника имат шансове да достигнат до елиминациите. Ференцварош води в класирането и приема Монако, като с победа вече ще е сигурен участник в следващата фаза. Успех за "монегаските" обаче може много да разбърка картите, тъй като френския тим ще се изравни по точки с унгарския шампион. Ключов мач предстои и за Цървена звезда и Трабзонспор. Сърбите се нуждаят само и единствено от победа, за да запазят някакви надежди за класиране напред. Турците обаче също идват в Белград с мисълта за три точки, с които да се доближат до следващата фаза.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много са слаби

    0 2 Отговор
    турците лудата сара