Last news in Fakti

29 Октомври, 2022 10:03 1 500 2

ФИФА може да изключи Тунис от Мондиала в Катар

  • тунис-
  • катар 2022-
  • фифа-
  • световно първенство-
  • камел дегюше

Международната федерация няма да толерира държавна намеса в делата на спортното ведомство

ФИФА може да изключи Тунис от Мондиала в Катар - 1
Снимка: БГНЕС

Световното първенство в Катар чува на вратата, а първите сериозни драми са напът да разтърсят шампионата, след като ФИФА официално отправи предупреждение към държавните власти в Тунис, че може да изключи страната от турнира, ако се докаже намеса във вътрешните работи на местната футболна федерация (FTF), предаде BBC.

Министърът на младежта и спорта в Тунис - Камел Дегюше, обяви публично, че се предвижда отнемане на лицензите на някои федерални организации в страната, което бе разчетено като заплаха именно срещу FTF.

ФИФА има строга политика срещу намесата на държавните органи във футбола и затова е издадено предупреждение, което ще очаква официален отговор до 4 ноември, за да стане ясна ситуацията в местния организационен орган.

Припомняме, че Тунис е носител на Купата на африканските нации от 2004 г., а до момента взема участие в 5 световни първенства. За настоящото в Катар отборът е в Група D с тимовете на Франция, Дания и Австралия, като първият мач е срещу датчаните на 22 ноември.

Редица държави, които не си спечелиха квота за Мондиала, следят ситуацията изкъсо, защото се очаква ФИФА да предложи квотата на друга страна, ако се стигне до изключването на Тунис.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ехааа

    12 2 Отговор
    Чакай да позная, ще изгонят Тунис и ще вкарат украйна.........и на всичкото отгоре ще ги добутат поне до полуфинал! Явно световното първенство ще е новата "евровизия"...........само че с такива методи постигат точно обратния ефект на този който искат щото другите се озлобяват срещу украинците..........както и срещу всички международни организации които ги подкрепят по такъв начин!
  • 2 ВАР и киреч

    6 0 Отговор
    В последните години ФИФА се превърна в символ на алчност и корупция, само и малко политика им трябва и ще приключат окончателно с футбола.