Last news in Fakti

31 Октомври, 2022 14:15 868 3

Джокович отхвърля с усмивка твърденията, че е чудовището в професионалния тенис

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

Не съм сигурен дали чудовище е толкова силна дума в английския, но на моя роден език това не е най-любезното определение

Джокович отхвърля с усмивка твърденията, че е чудовището в професионалния тенис - 1
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович отхвърля с усмивка твърденията, че е чудовището в професионалния тенис, въпреки че срещу него изпитват притеснения дори най-великите като Роджър Федерер и Рафаел Надал. Сърбинът е с положителен баланс срещу историческите си съперници и е малко вероятно това да се промени до края на кариерата му.

Международната общност празнува Хелоуин днес, на старта на турнира от сериите "Мастърс" в Париж, а Джокович бе запитан дали се чувства като голямото и страшно чудовище в тениса: "Не съм сигурен дали чудовище е толкова силна дума в английския, но на моя роден език това не е най-любезното определение. Не искам да мислят за мен по този начин, но е истина, че имам повече победи от загуби срещу водещите тенисисти. Чувството е приятно".

"Играли сме на толкова много турнири през кариерите ни, че това ми помага да бъда спокоен на корта срещу когото и да било. На такава възраст и с такъв опит знаеш как да влезеш в мача, когато играеш срещу най-големите съперници. Още от първите ми години в професионалния тур мечтаех да печеля срещу най-добрите и се радвам, че го постигнах", добави той.

Джокович е с 27:23 срещу Роджър Федерер, 30:29 срещу Рафаел Надал и 25:11 срещу Анди Мъри. Сърбинът има загуба в единствения си мач срещу Карлос Алкарас и очакванията са двамата да натрупат още двубои в последните години от кариерата на сърбина.

Джокович, на 35, започва турнира в Париж с почивен ден, след което ще се изправи срещу победителя от двойката Максим Креси - Диего Шварцман. Сърбинът, номер 7 в ранглистата в този момент, спечели последните си три турнира на сингъл, като титлата на Уимбълдън бе последвана от такива в Тел Авив и Астана. Той има и шест трофея в сериите Мастърс.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    7 1 Отговор
    Джоко е велик!
  • 2 Последния Софиянец

    7 1 Отговор
    Щеше да е чудовище мутант ако се беше ваксинирал,ама не е.
  • 3 Даниел Любомиров

    0 2 Отговор
    Джокович е клоун.