Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 12:30 1 266 5

Българските щангисти най-накрая напълниха джобовете

  • щангисти-
  • заплати-
  • спорт-
  • вдигане на тежести

Чакането им продължаваше от 19 май, когато за последно бяха възнаградени с пари за труда си - непосредствено преди европейското първенство в Тирана

Българските щангисти най-накрая напълниха джобовете - 1
Снимка: БГНЕС

Радостна вест за най-добрите български щангисти. Те получиха накуп цели пет забавени заплати. Чакането им продължаваше от 19 май, когато за последно бяха възнаградени с пари за труда си - непосредствено преди европейското първенство в Тирана.

Преводите са получени в понеделник по обед. Същото важи за националния треньор Иван Иванов и неговите помощници. Освен това всички от щаба подписаха своите договори. Специалистите стояха без възнаграждения от началото на годината.

В момента националният отбор е на подготовка на високопланинската база в Белмекен. Щангистите се готвят усилено за световното първенство в Богота (Колумбия) през декември.

До кризата с парите се стигна заради липса на финансиране от спортното министерство към федерацията. Причината - непредоставени навреме от централата отчети за предходната година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    3 1 Отговор
    Мутри отвсекъде..Гардове на други мутри..А те па градове на "политиците".Money..
  • 2 Отвратен съм от наглостта им

    3 3 Отговор
    Гаврите ли се с нас? Щангистите ни и каквито и да е спортисти са тунеядци. Никаква,НИКАКВА!!! полза от каквито и да е спортисти в какъвто и да е спорт. Спорта е едно шоу, в което нахалници искат държавата да им плаща. Защо? Защото ритат топка или дигат гири? Егати гаврата. Да си правят шоуто и ако е качествено ще го продават, както правят всички читави артисти. Вземат от моите пари за да ги дават на някакви нахални тарикати пък били те и с медали. Мръсници. Парите ми могат да отиват за бедни, болни, слаби, но за наглеците—спортисти е ГАВРА !

    Коментиран от #3

  • 3 Инспектор

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Отвратен съм от наглостта им":

    Ше има дрогинг
  • 4 Ха—ха

    2 0 Отговор
    До следващата им допинг проба.
    Някой прави ли сметка колко пари са дадени на федерацията им и колко пъти страната гризе дървото, защото не сме допуснати до състезания.
    Хайде престанете с тези циркове.
  • 5 Иван Стероиджиев

    0 0 Отговор
    Някои пак е зобил от моите хапчета...