Last news in Fakti

8 Ноември, 2022 10:44 1 512 1

Вратар счупи крак и е аут от Световното в Катар

  • максим крепо-
  • канада-
  • футбол-
  • катар 2022-
  • мондиал 2022-
  • световно първенство

Крепо, който е играч на ФК Лос Анджелис, беше предвиден да бъде първа резерва на титулярния страж Милан Борян

Вратар счупи крак и е аут от Световното в Катар - 1
Снимка: БГНЕС

Футболната федерация на Канада обяви днес, че вратарят на националния отбор на страната Максим Крепо ще пропусне световното в Катар, което стартира на 20 ноември, тъй като е счупил десния си крак. Контузията е получена по време на финалния мач за титлата в MLS на САЩ през уикенда.

Крепо, който е играч на ФК Лос Анджелис, беше предвиден да бъде първа резерва на титулярния страж Милан Борян. Той се контузи в 116-ата минута на продълженията, когато се сблъска с футболист на Филаделфия. Освен контузията, вратарят беше изгонен и с червен картон.

Ситуацията беше ясна за съдията Исмаил Илфат, тъй като канадецът излезе пред наказателното поле и събори откъсващия се сам срещу него Кори Бърк от Филаделфия. 28-годишният вратар остана да агонизира на терена, но това не му спести изгонването. Още на следващия ден му е направена снимка след спадане на отока, където е установена фрактурата. Операцията е направена същия ден.

Канада ще изиграе две контролни срещи в Близкия изток преди началото на Мондиал 2022. На 11 ноември те ще срещнат Бахрейн, а на 17 имат проверка с отбора на Япония. Кленовите листа, за които това е второ участие на световни финали след Мексико'86, стартират на 23 този месец срещу един от най-силните отбори в света в момента - Белгия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 щок

    0 0 Отговор
    Ако беше момиче ,титулярният страж Милан Борян щеше да е титулярна стражица Милана Боряна,ама на-родило се е момче.